Ξεμπροστιάζει τους ψεύτες: «Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα!»

Όλιβερ στην Αράχωβα: Το στοιχείο-κλειδί που δείχνει την αλήθεια για το χάσκι

Μετά την πραγματογνωμοσύνη

Κλείνει οριστικά ο φάκελος του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Το τελικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του σκύλου δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό φέρεται να προκύπτει από το τελικό αναλυτικό πόρισμα του Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών.

Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό. Μάλιστα, αναφέρει πως το τραύμα που είχε ο Όλιβερ προκλήθηκε από δόντι ζώου.

Η πραγματογνωμοσύνη βασίστηκε σε φωτογραφικό υλικό και από υλικό που κατατέθηκε στο Τμήμα Διστόμου. Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για τον Όλιβερ

Ο σύζυγος και βοηθός της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα, που εξέτασε το άτυχο ζώο, λίγο πριν εκείνο ξεψυχήσει, επιμένει στον αρχικό ισχυρισμό του.

Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Γιαννέτσος επιμένει στην αρχική εκτίμηση που έκανε η σύζυγός του, ότι η κακοποίηση και ο θάνατος του Όλιβερ προήλθαν από ανθρώπινο παράγοντα.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ανάρτησής του αφήνει αιχμές ότι, αν αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από την άγρια κακοποίηση του σκύλου, «θα θιγούν άτομα και υπηρεσίες».

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

Είναι η δεύτερη φορά που θέλω να πω δύο λόγια για το θέμα του Όλιβερ. Ήμουν παρών απο την αρχή μέχρι το τέλος στη νεκροτομή του. Έχω όλα τα στοιχεία, πώς έγινε τί ειπώθηκε, ποιος την έκανε, αν ήταν σωστή και γιατί. Συγκρατιέμαι πολλές μέρες, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θα θιγούν άτομα, υπηρεσίες, θα αποκαλυφθούν γεγονότα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Καλό θα είναι όμως να μην το παρακάνουν κάποιοι επειδή η σύζυγός μου δεν θέλει δημοσιότητα και αντιπαράθεση, αλλά να εξασκεί το επάγγελμα που αγαπάει με ηρεμία και αφοσίωση.

Μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Γνωρίζω και εγώ σχεδόν τα πάντα για αυτό το περιστατικό με τον Όλιβερ, δεν θέλω να σπαταλάται ο χρόνος μου για να αποδείξω τα αυτονόητα. Όμως να ξέρετε οτι όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλο. Έχω βεβαιότητα για το πως και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει. Παρακαλώ πολύ, ας αφήσουμε τις Αρχές να κρίνουν. Έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν δίκαια και ανάλογα με τις αποδείξεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κανέναν εμείς. Δικαιολογημένα υπάρχουν διάφορα σχόλια με δυσαρέσκεια για το τι λέγεται ή αποκαλύπτεται σχετικά. Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό πριν ανακοινωθεί επίσημα από τις Αρχές. Έχουν γνώση και οι φύλακες. Υπομονή, Καλά Χριστούγεννα με ηρεμία και αγάπη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.