Το μοιραίο λάθος: Η κίνηση του 71χρονου στα Καλύβια που εξόργισε τον 16χρονο και τον οδήγησε στην πατροκτονία

Επίθεση με βαριοπούλες και μολότοφ σε τράπεζα στο Χαϊδάρι

Τι κατέθεσε ο 16χρονος

Τους λόγους, τους οποίους οδήγησαν τον 16χρονο στα Καλύβια να δολοφονήσει τον 71χρονο πατέρα του, προσπαθούν να «διαφωτίσουν» οι αστυνομικές Αρχές που συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από τα συγγενικά του μέλη.

«Είχαμε φύγει από το σπίτι, τα οινομικά προβλήματα όμως που είχαμε, μας ανάγκασαν να αφήσουμε τον μικρότερο γιο μου στον πατέρα του. Μόλις τελείωνε το σχολείο, θα ερχόταν μαζί μας» κατέθεσε η μητέρα του για το αιματηρό περιστατικό.

Τόσο ο ίδιος όσο και το οικογενειακό του περιβάλλον απέδωσαν το φονικό με τα δύο μαχαίρια στη συστηματική κακοποίηση, σωματική και λεκτική, που δεχόταν ο ίδιος, η μητέρα και ο αδερφός του από τον 71χρονο.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Ένα τηλεφώνημα με τον πατέρα του φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες και απ’ όσα έχουν προκύψει από την κατάθεση, η αφορμή που «ώθησε» τον 16χρονο να στήσει καρτέρι στον 71χρονο, και να τον δολοφονεί στα Καλύβια Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως στον 16χρονο στα Καλύβια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για οπλοφορία και οπλοχρησία και αναμένεται να καταθέσει στις ανακριτικές Αρχές την ερχόμενη Τετάρτη (27/12).

«Άρχισε να με βρίζει με βαριές κουβέντες, όχι μόνο εμένα αλλά και τη μητέρα και τον αδερφό μου. Θόλωσα αλλά δεν τους είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή» φέρεται να κατέθεσε ο ανήλικος, ο οποίος δέχθηκε το τηλεφώνημα τη στιγμή που είχε βγει βόλτα με τους συγγενείς του στο κέντρο της Αθήνας.


Τι κατέθεσε ο 16χρονος δράστης

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ισχυρισμοί του 16χρονου περί συστηματικής κακοποίησης από πλευράς θύματος στα Καλύβια, επιβεβαιώθηκαν και από τις καταθέσεις που έδωσαν η μητέρα και ο 19χρονος αδερφός του στις ανακριτικές Αρχές.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο 16χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης (27/12). Χθες πέρασε το γραφείο του ανακριτικού γραφείου στη σχολή Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τη μητέρα και τον αδερφό του.

Ο 16χρονος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 71χρονος κακοποιούσε συστηματικά τον ίδιο, τη μητέρα και τον αδερφό του και έκανε λόγο για ένα βίαιο και κακοποιητικό περιβάλλον. Μάλιστα, κατήγγειλε πως είχε πέσει θύματα χειροδικίας σε μικρότερη ηλικία από τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.