Υπόθεση Όλιβερ: Επιτέλους, έγινε αυτό που έπρεπε να ‘χει γίνει εδώ και καιρό

Θάνατος χάσκι στην Αράχωβα: Ανατροπή δεδομένων με μία μόνο δήλωση

Αντιδράσεις για το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον θάνατο του Όλιβερ, του άτυχου χάσκι, που φέρεται να σκοτώθηκε και να κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σχετικό πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ, καθηγητή ιατρικής και πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, δεν εντοπίζεται ανθρώπινος παράγοντας πίσω από την κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου / άλλων ζώων».

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος, υπήρξαν μάλιστα και οι πρώτες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες διαφωνούν με τα αποτελέσματα της έρευνας και επιμένουν στην αρχική εκτίμηση της πρώτης κτηνιάτρου, που εξέτασε τον Όλιβερ στην Αράχωβα.


Έγινε αυτό που έπρεπε

Ο κηδεμόνας του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα αντέδρασε για τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, αναφέροντας πως ο σκύλος του έπεσε θύμα κακοποίησης από άνθρωπο, επιμένοντας στην αρχική εκτίμηση της κτηνιάτρου.

Την ίδια ώρα, η κτηνίατρος της Ιτέας επιμένει στην αρχική της εκτίμηση για την κακοποίηση από άνθρωπο, σενάριο το οποίο υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, και οι δικηγόροι του κηδεμόνα του «Όλιβερ». «Πώς είναι δυνατόν ένας καθηγητής κτηνιατρικής να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα από δύο φωτογραφίες και από τη γνάθο» ανέφερε αρχικά η Εύη Γρανιτσιώτη, μία εκ των δικηγόρων.

«Η πραγματογνωμοσύνη εκτιμάται ελεύθερα, θα υπάρξουν άλλες δύο εκθέσεις τεχνικών συμβούλων. Θα υπάρξουν, θέλουμε να πιστεύουμε, και μαρτυρικές καταθέσεις και δεν θα είναι εύκολο να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση» πρόσθεσε στη συνέχεια.


Σε κάθε περίπτωση, πλέον τον λόγο για την υπόθεση έχει η δικαιοσύνη. Ανεξαρτήτως της πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ, ο εισαγγελέας θα κινήσει τις διαδικασίες που θα κρίνει για να διαλευκανθεί η υπόθεση, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.