Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: «Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει»

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: «Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει»

Πώς έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα κηδευτεί στην Πάτρα ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη οχήματος στην Εθνική Οδό, στον Ασπρόπυργο.

Ο 29χρονος καταγόταν από την Πάτρα, ενώ ο αδερφός του είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει σε οικισμό της περιοχής. Ο 29χρονος μπήκε στο Σώμα το 2019.

«Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια»

Στην Πάτρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του άτυχου αστυνομικού, συγγενείς και φίλοι του έχουν βυθιστεί στο πένθος. «Ήταν το καλύτερο παιδί. Ήθελε να γίνει αστυνομικός» λένε οι άνθρωποι που τον ήξεραν. Τον περίμεναν πώς και πώς τα Χριστούγεννα, όμως αντί να κάνουν γιορτή, θα κάνουν κηδεία.

Όλοι μιλούν για ένα «θαυμάσιο παιδί που είχε όνειρό του να δουλέψει στην Αστυνομία». Ο πατέρας του αστυνομικού «λύγισε», μιλώντας στο Star.

«Ασχολήθηκαν (σ.σ. με την Aστυνομία), γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…», περιέγραψε. Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος του γιος τον ειδοποίησε για ό,τι συνέβη, απάντησε θετικά. «Ναι, ναι, τώρα τι κάνουμε…;» είπε.


Πώς έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας μάλιστα σοβαρά, και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ο ένας από αυτούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.