Ραγδαίες εξελίξεις: Τελειώνουν τον Κασσελάκη πριν τις ευρωεκλογές

Στέφανος Κασσελάκης: Τόσες μέρες θα υπηρετήσει στον στρατό για να είναι νόμιμος

«Μαύρα μαντάτα» για τον νέο πρόεδρο

Περίπου έξι μήνες έμειναν για τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να καλύψει ένα μέρος από τη μεγάλη διαφορά που έχει με τη ΝΔ. Ενώ οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν ακόμη και στην τρίτη θέση, στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν τη στρατηγική τους με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με… απροειδοποίητες επισκέψεις.

Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης που διετέλεσε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχείρησε να αναλύσει το «φαινόμενο» Κασσελάκη και αναφέρει πως η ηγεσία του είναι ιδανική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού τον βοηθάει για να παρατείνει την πολιτική του κυριαρχία, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον συγκεκριμένο, έχει ασήμαντες πιθανότητες να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα.

Και έτσι, σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Νίκος Μαραντζίδης, ο στόχος της ΝΔ είναι να διατηρηθεί στη ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει η βασική πολιτική έκφραση της κεντροαριστεράς.

Γράφοντας για το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Νίκος Μαραντζίδης είναι κατεδαφιστικός! Μάλιστα λέει ότι αν μπορούσε να βάλει το χέρι του ο Μητσοτάκης να παραμείνει ο Κασσελάκης στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε, αφού είναι «δώρο» και μεγάλη βοήθεια για τον Μητσοτάκη. «Ποιος θα αρνιόταν τέτοια βοήθεια», γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτωτική πορεία και σχοινοβατεί μεταξύ ελαφρότητας και ανυποληψίας, ενώ πλέον αγωνιά αν θα είναι πάνω ή κάτω από το ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που συνιστά ευτελισμό για το κόμμα.

Αυτό που θέλει- γράφει ο Νίκος Μαραντζίδης- η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης, είναι να διατηρηθεί στη ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έτσι αποτρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο βασικός κορμός της κεντροαριστεράς, σε μια φάση που δείχνει ότι διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη πολυσυλλεκτικής έλξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως απέδειξε και η εκλογή Δούκα στην Αθήνα και γενικότερα οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Όπως εξηγεί, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του ηγεσία, δεν συρρικνώνεται μόνο εκλογικά αλλά βυθίζεται και σε μια ιδιότυπη απομόνωση. Κανείς δεν θέλει την παραμικρή συνεργασία μαζί του. Και εξαιτίας της τοξικότητας και της ελαφρότητας πολλών στελεχών του, «αδυνατεί να διαμορφώσει προϋποθέσεις διαλόγου, ώσμωσης και συνεργασίας με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, ώστε στο μέλλον να παραχθούν συγκλίσεις και συνεργασίες. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την υπάρχουσα ηγεσία του εγκλωβίζει εκλογικά δυνάμεις και στη συνέχεια της απομονώνει πολιτικά, εξυπηρετώντας στην πράξη τη ΝΔ, που επιδιώκει τον πλήρη κατακερματισμό και την ανυποληψία της αντιπολίτευσης. Τι μας λένε όλα αυτά; Ότι η ΝΔ ενδιαφέρεται περισσότερο από όσο δείχνει για την πολιτική επιβίωση του Κασσελάκη».

Τελειώνουν τον Κασσελάκη

Στο άρθρο του, ο Νίκος Μαραντζίδης σημειώνει, ότι ο κόσμος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και το μόνο που συζητάει είναι το πότε θα φύγει ο Κασσελάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεινή θέση, δεν αποκλείεται να βρεθεί η φόρμουλα για να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα στους επόμενους έξι μήνες, πριν τις ευρωεκλογές, μήπως και καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.