Oύτε έναν μήνα μετά: «Βουλιάζει» η Νέα Άριστερά…

Oύτε έναν μήνα μετά: «Βουλιάζει» η Νέα Άριστερά…

Άσχημα μαντάτα για το νέο «κόμμα».

Ιδιαιτέρως «εκρηκτικό» έχει γίνει το τοπίο στο χώρο της αριστεράς από την στιγμή που εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, μετά την… επιβεβαίωση στις κάλπες πως ο Stefanos θα είναι ο αντικαταστάτης του Τσίπρα, τόσο η «Ομπρέλα» όσο και οι «11» (όπως αρχικά είχε ονομαστεί η συγκεκριμένη ομάδα) κούνησαν μαντήλι χρώματος λευκό και αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Νέα Αριστερά– όπως ονομάστηκε- ενσωμάτωσε αμφότερες τις πλευρές στους κόλπους της, με τη φιλοδοξία από ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα να γίνει ο νέος πόλος της αριστεράς στη χώρα και να ταράξει τα νερά, εκμεταλλευόμενος την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ που φυλλορροεί.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, και παρά τον αρχικό ενθουσιασμό το μέλλον δεν προδιαγράφεται και πολύ λαμπρό. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση η Νέα Αριστερά με το ζόρι φτάνει το 2.5% (αν είχαμε, δηλαδή, εθνικές εκλογές θα έμενε εκτός Βουλής), ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όσοι επιθυμούν να φύγουν από δω και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν την παραμικρή διάθεση ν’ ακολουθήσουν τον Αλέξη Χαρίτση και την ομάδα του.

Οι χαμηλές πτήσεις της Νέας Αριστεράς σίγουρα προκαλούν προβληματισμό, όμως οι ίδιοι λένε πως οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θα δείξουν πάρα πολλά για τη δυναμική του κόμματος, με τους ίδιους να παραμένουν αισιόδοξοι.

Εξίσου αισιόδοξη, βέβαια, θυμίζουμε πως ήταν και η ΛΑΕ στις αρχές της υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κατάληξη της πολιτικής της ιστορίας άπαντες γνωρίζουμε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.