Ρέντη: Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του αστυνομικού…

Ρέντη: Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του αστυνομικού...

«Εκλιπαρούσε να του βγάλουν τη φωτοβολίδα» 

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ρίψη φωτοβολίδας στου Ρέντη και τού ακρωτηρίασαν το πόδι μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου άρχισε στις 11:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε περί τις 17:00 την Τρίτη (12/12) και συμμετείχαν και γιατροί από άλλα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και ένας πλαστικός χειρούργος από το Θριάσιο.

Όπως γίνεται γνωστό, οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού από αρκετά ψηλά καθώς υπήρχαν φόβοι για κάποια σηπτικό σοκ ή ενδοοικογενειακή λοίμωξη.

Από την πρώτη στιγμή, επισημαινόταν πως το τραύμα του 31χρονου ήταν ιδιαίτερα σοβαρό καθώς η φωτοβολίδα συνέχιζε να καίει στο πόδι του για ώρα, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση

Ο αστυνομικός σε περίπτωση που βγει νικητής από τη ΜΕΘ θα έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αναπηρίας αφού υπέστη ακρωτηριασμό και η ζωή του θα αλλάξει. Η κατάσταση της κινητικότητας είναι πλέον μη αναστρέψιμη…

Ταυτόχρονα, ενδεικτική για την κατάσταση της υγείας του είναι η δήλωση του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργου Καλλιακμάνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό μήπως και λειτουργήσει ο εγκέφαλός του.

«Τού έκοψαν το πόδι, είπαν οι γιατροί, μήπως λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τον έσωσαν οι συνάδελφοί του που τού έβαλαν το τουρνικέ και τού έκαναν ΚΑΡΠΑ» τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιακμάνης.

«Οι γιατροί πήραν αυτήν την απόφαση να τού κόψουν το πόδι. Οι συνάδελφοι, μόνο και μόνο στη διαμαρτυρία γέμισε όλη η αστυνομία από αστυνομικούς, είδαν τον εαυτό τους στο σημείο του 31χρονου. Εκεί, όμως, δεν θα πρέπει να βλέπει τον εαυτό του μόνο ο αστυνομικός, αλλά ο κάθε πολίτης καθώς το έχουμε δει να συμβαίνει με τον Καμπανό, τον Μιχάλη, φιλήσυχους ανθρώπους που πήγαν να δουν τον αγώνα με το παιδί και έφαγαν φωτοβολίδα» πρόσθσε ο κ. Καλλιακμάνη για τον 31χρονο αστυνομικό.


«Εκλιπαρούσε να του βγάλουν τη φωτοβολίδα»

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του επικεφαλής της διμοιρίας που δέχτηκε την επίθεση από τους χούλιγκαν. Ο ίδιος περιέγραψε τα όσα έζησε, δίπλα στον συνάδελφο του, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

«Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός», δήλωσε ο αστυνομικός στο OPEN.

«Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε τη φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω. Δεν επέμεινα περισσότερο γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω», πρόσθεσε.

«Εκτοξεύσανε μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς», εξήγησε ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ, ενώ τονίζει ότι, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο και γνώριζαν την τεχνική πρώτων βοηθειών τουρνικέ προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 31χρονο.

«Τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Απ’ ότι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση. Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του. Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα», υπογραμμίζει.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.