Ντροπή του είδους: Δεν υπάρχει αυτό που βρέθηκε μαζί με τον δύστυχο Όλιβερ…

Θάνατος χάσκι στην Αράχωβα: Ανατροπή δεδομένων με μία μόνο δήλωση

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν αξιοποιήθηκαν»

Εξελίξεις αναμένονται για την φρικιαστική υπόθεση πιθανής κακοποίησης και θανάτου σκύλου στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, περιμένουν πλέον τις απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα, για να προβούν στις απαιτούμενες, επόμενες ενέργειές του.

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, που έχουν συλλέξει και εξετάσει βίντεο και μαρτυρίες, φαίνεται ότι οδηγούνται πλέον σε οριστικά συμπεράσματα, τα οποία αναμένεται να γνωστοποιηθούν σύντομα.

Ωστόσο, διαρρέεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία για άνθρωπο που κακοποίησε το χάσκι, με αποτέλεσμα να πλανάται στην ατμόσφαιρα πως γίνεται απόπειρα συγκάλυψης. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία τρομακτική μαρτυρία που αν αποδειχτεί αληθής, τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την κακοποίηση του σκύλου από άνθρωπο.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν αξιοποιήθηκαν»

«Είναι όλοι ψεύτες! Ο δεύτερος κτηνίατρος από πού είδε τα δαγκώματα των ζώων; Θέλω να μας πουν από πού διαπίστωσαν από τρίχες και κόκαλα ότι ο Όλιβερ είχε δαγκωματιές. Επίσης, το βίντεο δείχνει τον Όλιβερ με άλλα δύο ζώα, τα οποία κάθονταν μακριά και ήταν ήρεμα”,  είπε στο STAR η η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου.

Η κ. Πουλτίδου αναφέρθηκε και σε στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα από την αστυνομία. Αρχικά, όπως είπε, εθελόντρια πήγε στην αστυνομία και έδωσε κάποια ονόματα για την υπόθεση, όμως οι αστυνομικοί εστίασαν στο εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο.

«Ό,τι έχουμε πάει στις αρχές. Θέλω να σας πω ότι εθελόντρια κατήγγειλε συγκεκριμένα ονόματα και το μόνο που τη ρωτούσαν είναι εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα φέρεται να έζησε ο Όλιβερ σε αποθήκη στην Αράχωβα.

Τα κρανία σκύλων

Όπως έχει γίνει γνωστό, μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να σέρνει σε αποθήκη έναν σκύλο. Από το σημείο άκουσε ένα σκυλί να κλαίει και λίγο αργότερα τον άνδρα να φωνάζει, σαν να τον δάγκωσε κάτι. Μερικά λεπτά μετά, είδε το σκυλί να βγαίνει τραυματισμένο από την αποθήκη και να κρύβεται κάτω από ένα αμάξι. Ο άνδρας εθεάθη στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, με τη μάρτυρα να καταγράφει τα τελευταία ψηφία από την πινακίδα του.

Σύμφωνα με την κ. Πουλτίδου, η γυναίκα -που δεν ήταν επισκέπτρια- δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό επίσημα, καθώς, όπως λέει, φοβάται ότι θα κάνουν κακό στα παιδιά της, τα οποία διατηρούν επιχείρηση στην περιοχή. Την περιγραφή της φέρεται να μετέφερε στις αρχές η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, στην οποία εκμυστηρεύτηκε όσα είδε το μοιραίο βράδυ.

«Η δημοσιογράφος μπήκε στην αποθήκη, σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο και δήλωσε ότι είδε κόκαλα, κρανία και δέρματα σκύλων!», αποκάλυψε η κ. Πουλτίδου. Ο Όλιβερ φέρεται να βρέθηκε μέσα στην αποθήκη της φρίκης, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα θεωρείται θαύμα που κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει σπίτι του.

«Παγκοσμίως, τέτοια κακοποίηση ζώου από άλλα ζώα δεν υπάρχει. Να ξέρετε όταν τα ζώα επιτίθενται, επιτίθενται στη σφαγίτιδα (φλέβα). Κανένα ζώο δεν επιτίθεται στον πρωκτό. Να ξέρετε, ακόμα και αν επιχειρήσεις εσύ αν άνθρωπος επιχειρήσεις να σηκώσεις το χέρι σου σε ένα ζώο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βάλει την ουρά στα σκέλια για να προστατέψει τα γεννητικά του όργανα. Εδώ τι έγινε; Εδώ τι έγινε; Σήκωσε την ουρά του; Θα μας τρελάνουν;», τόνισε η Μάρθα Πουλτίδου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.