Έγκλημα στου Ρέντη: Ο 18χρονος «φοβάται να αποκαλύψει ποιος είναι ο καθοδηγητής»

Έγκλημα στου Ρέντη: Ο 18χρονος «φοβάται να αποκαλύψει ποιος είναι ο καθοδηγητής»

«Δεν αποκλείω εκφοβισμό του 18χρονου»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.


Ο συνήγορος του 18χρονου, που κατηγορείται μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 31χρονου μίλησε στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για εξοστρακισμό της ναυτικής φωτοβολίδας.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, υποστήριξε την εκδοχή ότι η ναυτική φωτοβολίδα έκανε «γκελ» στο έδαφος πριν χτυπήσει στον μηρό τον αστυνομικό και δεν εκτοξεύτηκε απευθείας με στόχο τον 31χρονο.

Επιπλέον, ο συνήγορος του 18χρονου μοιράστηκε «την αίσθησή του», όπως ανέφερε, ότι ο νεαρός γνωρίζει τον καθοδηγητή ο οποίος τον διέταξε να χρησιμοποιήσει τη φωτοβολίδα, φοβάται όμως να αποκαλύψει τα στοιχεία του στους αστυνομικούς αλλά ακόμα στον ίδιο το συνήγορό του.

«Δεν αποκλείω εκφοβισμό του 18χρονου»

Επίσης, υποστήριξε ότι ο 18χρονος και οι συνομήλικοί του θα πρέπει να βρίσκονταν υπό την απόλυτη και αναλυτική καθοδήγηση μεγαλύτερων και πιο διασυνδεδεμένων ανθρώπων, «οι οποίοι τους στρατολογούν, με μεθόδους τις οποίες δε γνωρίζω, δε μπορώ όμως να αποκλείσω την εκβίαση και τον εκφοβισμό», όπως επισήμανε.

Για την πράξη του νεαρού να σβήσει κάθε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την επιστροφή του στο σπίτι του το ίδιο βράδυ, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν ήταν ενέργεια «ξεφορτώματος στοιχείων» διότι γνώριζε ότι η διαγραφή λογαριασμών δεν οδηγεί στην αμετάκλητη εξαφάνιση ψηφιακών ιχνών.

Ήταν ενέργεια που αποσκοπούσε στο να εξαφανιστεί από τον κοινωνικό κύκλο του χουλιγκανισμού, μετά από απόφαση να μην ξανασυμμετάσχει σε αυτόν, υποστήριξε ο Απόστολος Λύτρας.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.