Έγκλημα στο Ρέντη: Το λάθος του καθοδηγητή του 18χρονου που τον φέρνει στα χέρια των αρχών

Συνελήφθη αρχιφύλακας στη Σάμο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του

Στο στόχαστρο των ερευνών της αστυνομίας βρίσκεται ο «καθοδηγητής» των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη που κατέληξαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα και στη σύλληψη ενός 18χρονου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν επικεντρωθεί πλέον στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του καθοδηγητή εκείνης της νύχτας, του ηθικού αυτουργού σε βάρος του οποίου υπάρχει ανοιχτό ένταλμα μέχρι να προκύψει ένα όνομα από την έρευνα.

Ο 18χρονος που συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα, είπε στην κατάθεσή του ότι ακολούθησε τους οπαδούς και ότι ένας από αυτούς, απευθυνόμενους στους υπόλοιπους είπε: «Πάμε έξω στους μπάτσους».

Ο ίδιος άνδρας, όπως είπε ο 18χρονος στους αστυνομικούς, τού έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα προτρέποντάς του να τη ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών. «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα του σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους», φέρεται να είπε.


Το λάθος του καθοδηγητή

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν καμένες κουκούλες full face αλλά και μαχαίρι μέσα στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» από άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν στο γήπεδο και έκαψαν τα full face ήταν και ο καθοδηγητής των επεισοδίων. Τα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια οπότε θεωρείται θέμα χρόνου να βρεθούν ίχνη DNA και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο καθοδηγητής του 18χρονου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.