Όλιβερ στην Αράχωβα: Το στοιχείο-κλειδί που δείχνει την αλήθεια για το χάσκι

Όλιβερ στην Αράχωβα: Το στοιχείο-κλειδί που δείχνει την αλήθεια για το χάσκι

Ανατροπή στην υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις από τις Αρχές όσον αφορά στα αίτια θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που πέθανε στην Αράχωβα λόγω των βαριών τραυμάτων που έφερε στο σώμα του.

Το θέμα του Όλιβερ απασχολεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, ωστόσο κρίνεται πως είναι θέμα ωρών να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του, όπως προανήγγειλε και ο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε πως «έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και το πολύ αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση».

Όλα τα στοιχεία, «εξετάζονται ενδελεχώς» και οι Αρχές, όπως συμπλήρωσε, έχουν «καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος».

Το στοιχείο «κλειδί»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως από τις καταθέσεις δεν προκύπτει κάποιος ύποπτος για την άγρια κακοποίηση. Η κ. Δημογλίδου, προκάλεσε και σε μία αποκάλυψη για το στοιχείο «κλειδί» που έπαιξε ρόλο στο συμπέρασμα για τον θάνατο του χάσκι. Όπως είπε, δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο φαίνεται κάποιος ύποπτος δράστης ή άνθρωπος να παρεμβαίνει στο ζώο.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως αναμένονται τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, για να ληφθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα ως προς το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, και όταν θα προκύψει κάτι από την εισαγγελική αρχή, τότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ. «Η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη κάποιου δράστη» σημείωσε.


Φυσικά υπάρχουν οι καταθέσεις των τριών κτηνιάτρων, της μίας που εξέτασε το ζώο πριν πεθάνει, και των δύο από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που το εξέτασαν μετά. Αναμένεται, σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, και το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης από κάποιες φωτογραφίες που υπάρχουν από την εξέταση του ζώου, και να δοθεί αυτό το υλικό στον αρμόδιο εισαγγελέα για να προχωρήσει η υπόθεση.

«Όταν έχουμε κάτι επίσημο από την εισαγγελική αρχή, τότε θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από την αστυνομία. Πάντως, η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη κάποιου δράστη ή σε ταυτοποίηση κάποιου ανθρώπου ως δράστη της υπόθεσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.