Οργανωμένος οπαδός, νόμιζε ότι τελείωσε μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Το λάθος του δράστη στο Ρέντη που οδήγησε στη σύλληψή του

Οργανωμένος οπαδός, νόμιζε ότι τελείωσε μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Το λάθος του δράστη στο Ρέντη που οδήγησε στη σύλληψή του

Τι έκανε;

Την ώρα που ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης έπεσε τελικά στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα, οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού που έχει απασχολήσει τις Αρχές ξανά στο παρελθόν, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και έχει ήδη ομολογήσειτην πράξη του.

Πληροφορίες, μάλιστα, τον θέλουν να έχει δώσει στοιχεία για τους συνεργούς του, δηλώνοντας μάλιστα πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παραδέχτηκε ακόμα πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα!

Το λάθος του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν ο αγώνας Βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, οι Αρχές εντόπισαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα. Μάλιστα, εντόπισαν το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας το οποίο από τα αποτυπώματα θα δείξει τον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA. Έτσι, στα χέρια των αστυνομικών βρέθηκε ένα σημαντικό εύρημα το οποίο τελικά οδήγησε στον δράστη αφού ο ίδιος… δεν φρόντισε να το πάρει μαζί του!


Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος είναι σε καταστολή και κινδυνεύει από αιμορραγίες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό κα πέριξ του τραύματος».

Η ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στη μηριαία αρτηρία του 31χρονου με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Οι γιατροί εκτιμούν πως η ναυτική φωτοβολίδα ενεργοποιήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αριστερό πόδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί δίνουν μάχη για να μην γίνει σήψη στο πόδι του και για αυτό τον λόγο κάνουν μικροχειρουργικές επεμβάσεις (καθαρισμός).

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που δεν εφημέρευε περί τις 22:00 την Πέμπτη (7/12). Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταματήσει η αιμορραγία, ωστόσο στη συνέχεια έπαθε ανακοπή. Μετά από 10 λεπτά ΚΑΡΠΑ τον επανέφεραν και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.