Ντρέπεται κανείς άλλος γι’ αυτό που συμβαίνει με τα σουβλάκια στην Ελλάδα;

Τόση γυμναστική χρειάζεται για να κάψετε ένα σουβλάκι, μία πίτσα και ένα μπέργκερ!

Το εθνικό φαγητό δεν απευθύνεται σε πολλούς

Το σουβλάκι αποτελούσε την πιο οικονομική αλλά και αγαπημένη επιλογή των Ελλήνων. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως διατροφικών συνηθειών αφού βγαίνει σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές.

Το άλλοτε φτηνό φαγητό για μικρούς και μεγάλους, εξελίσσεται – και αυτό – σε είδος πολυτελείας με τις αυξήσεις να είναι συνεχείς και το φράγμα των 4 ευρώ να φαντάζει πλέον πολύ κοντινό για να σπάσει.

Σήμερα, η μέση τιμή για το «τυλιχτό» στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.

Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%. Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ.

Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Όπως αναφέρει το MEGA, το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.