Βαρύς και… ασήκωτος Δεκέμβριος – Γιατί θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας του φετινού χειμώνα 

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι 

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία μέσα στο φθινόπωρο, ο χειμώνας… επιτέλους ήρθε στη χώρα και η θερμοκρασία έπεσε.

Τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δείχνουν πως φέτος ο χειμώνας δεν θα μοιάζει με τον… περυσινό αθηναϊκό που είχε υψηλές θερμοκρασίες…

Ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις, τόνισε, πως ο χειμώνας θα έρθει φέτος, όμως η διάρκεια του είναι αμφίβολη.

Πριν την έλευση του πρώτου χειμωνιάτικου μήνα, θα υπάρξουν αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά, τις επόμενες ημέρες, που θα φέρουν πολλές βροχές με νοτιάδες.

Ψυχρή εισβολή αναμένεται, όπως είπε ο κ. Σιούτας, από το τέλος του Νοεμβρίου. Από αρχές Δεκεμβρίου έως και τέλος του μήνα ο… χειμώνας θα είναι αισθητός με όλα του χαρακτηριστικά, δηλαδή θα δούμε και κρύο και χιόνια.

Όμως, η διάρκειά του μένει να φανεί από νεότερα δεδομένα, καθώς προς τα τέλη του Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου φαίνεται πως επιστρέφουν οι ήπιες θερμοκρασίες. Αναμένεται δηλαδή ο Δεκέμβριος να έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τον Ιανουάριο, προς το παρόν τουλάχιστον.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.