Με το ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα Τσίπρα για την ανατροπή μεγατόνων

Κόντρα σε όλους: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Μόνο αυτός μπορεί. Θέλει, όμως;

Είναι κοινό μυστικό (ή, μεταξύ μας, όχι και τόσο…) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα… φυλλορροεί, με την Ομπρέλα να παίρνει το καπελάκι της και να φεύγει και τις αναταραχές να μην έχουν σταματημό, με αποτέλεσμα το κόμμα να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση.

Είναι μάλιστα επίσης γνωστό πως η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της βρίσκονται με το ενάμισι πόδι εκτός αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας και οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η συνυποψήφια (κι εν τέλει ηττημένη) του Στέφανου Κασσελάκη μετράει ώρες μέχρι το δικό της αντίο, που θ’ αφήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κυριολεκτικά μόνο του.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ιστορικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει το κόμμα που εκτόξευσε με την ηγετική του παρουσία να μικραίνει μέρα με τη μέρα και δεν κάθεται άπραγος, αλλά ετοιμάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τι σκοπεύει να κάνει;

Μετά από μια σειρά συναντήσεων που είχε με τους συνεργάτες του μα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ενότητα και να μη διαλυθεί ό,τι με κόπο έχτιζαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την παραμονή της κ. Αχτσιόγλου, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανή φυγή της θα ζημιώσει έτι περαιτέρω την ήδη πληγωμένη εικόνα του κόμματος.

Θα τα καταφέρει ο Τσίπρας ή όχι;

Κι αν «αποτύχει», θα σηκώσει λευκή σημαία και θα σταματήσει να προσπαθεί; Ή μήπως θα ετοιμάσει μία μεγάλη έκπληξη; 

Όποιος τον γνωρίζει ξέρει ήδη και την απάντηση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.