Ώρα Σακελλαρίδη: Το σχέδιο Τσίπρα που τρέμουν στην Κουμουνδούρου

Ώρα Σακελλαρίδη: Το σχέδιο Τσίπρα που τρέμουν στην Κουμουνδούρου

Τι συμβαίνει;

Το απόγευμα της Τρίτης (14/11) σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε μία κίνηση που προκάλεσε συζητήσεις, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Το περιεχόμενο της συνάντησης και το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο, δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις πολλοί θα αναρωτηθούν εάν αυτή η επαφή Τσίπρα – Σακελλαρίδη μπορεί να σημάνει κάποια πολιτική εξέλιξη ή και επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα σχολίαζαν πως «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Τσίπρα και τον Νοέμβριο του 2015 είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κατόπιν απαίτησης Τσίπρα με αφορμή την μη παρουσία του σε ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μνημονιακές υποχρεώσεις.


Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να μην έχει τοποθετηθεί επισήμως για όλα όσα γίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο Τσίπρα που… τρέμουν

Μετά το δείπνο τα σενάρια άρχισαν να φουντώνουν και πάλι για τη δημιουργία νέου κόμματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να φιγουράρει ψηλά στη λίστα των δυνητικών επικεφαλής. Αυτό είναι ένα σενάριο που απεύχονται στην Κουμουνδούρου καθώς αναμένεται να «λαβώσει» ανεπανόρθωτα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτος ο φόβος για απώλεια των ποσοστών του μετά τις αποχωρήσεις ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός και την επικείμενη αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, η συνάντηση Σακελλαρίδη – Τσίπρα «φούντωσε» τα σενάρια για τη δημιουργία νέου φορέα που θα στηρίζει ο πρώην πρόεδρος και σε περίπτωση που αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και θεωρείται πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα στηρίξουν όποιον στηρίζει ο… αγαπημένος τους πρόεδρος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.