Παρασκευή 17 Νοεμβρίου: Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που κράτησαν ομήρους τους ηλικιωμένους γονείς της Τατιάνας Στεφανίδου

Διάχυτη ανησυχία

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων και της μεγάλης πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι ανώτατοι και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν υπόψη την παράμετρο που αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα ασφαλείας διαφοροποιούνται σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά στη φύλαξη στόχων ισραηλινού και αμερικάνικου ενδιαφέροντος, όπου θα διατεθεί σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Επίσης, φέτος είναι σε εξέλιξη και δύο έρευνες που έχουν «ηλεκτρίσει» το κλίμα και αφορούν σε πρόσφατες υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. και ακόμα δεν έχουν διαλευκανθεί. Το πρώτο περιστατικό αφορά στο σοβαρό τραυματισμό 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο και τον θανάσιμο τραυματισμού 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στους δρόμους θα βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ από αέρος θα συνδράμουν ελικόπτερα και drones που θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί, διάχυτη είναι η ανησυχία για επιθέσεις στις πρεσβείας του Ισραήλ και των ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες θα μετατραπούν σε φρούρια την 17η Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους (εάν κριθεί απαραίτητο) για τον τυχόν εντοπισμό πολεμοφοδίων σε σακίδια, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις σε καταστήματα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.