«Τελειώνει» ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Τελειώνει» ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Χαμός στην Κουμουνδούρου

Οι σημαντικές εξελίξεις που έχουν προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποχωρήσεις στελεχών και τις διαγραφές βουλευτών έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον του κόμματος με τον πολιτικό αναλυτή Ανδρέα Δρυμιώτη να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε αρχικά: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σαφώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Η παρουσία του Κασσελάκη έδειξε ναπολεόντειο χαρακτήρα, τα πουκάμισα έξω, το τίναγμα του ώμου. Τους αντιπάλους πρέπει να τους σέβεσαι, ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού.

Έχω πει εδώ και 4 χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 5%. Η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Οι άνθρωποι της Αριστεράς επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται».

Πότε «τελειώνει» ο Κασσελάκης

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, σε περίπτωση χαμηλού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ή θα φύγει ή θα τον διώξουν».

«Υπάρχουν τρία ορόσημα μέχρι τις εκλογές. Το πρώτο είναι, εάν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική καθίζηση του ΣΡΖΑ, τότες πιθανόν να έχουμε εσωτερικά προβλήματα.

Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να γίνουν αποχωρήσεις ή και να υπάρξει μομφή εναντίον του Κασσελάκη και το τρίτο είναι οι ευρωεκλογές. Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17%, έχω την εντύπωση πως ή θα φύγει ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα μιας εταιρείας. Αν δε τα βελτιώσει τότε το κεφάλι αλλάζεις, αυτό κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Νέο κόμμα;

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει νέο κόμμα, σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη, «ένα μέρος θα πάει προς τα εκεί. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο Βαρουφάκης με πάνω από 3,5%, θα ενισχυθεί και το ΚΚΕ. Αυτό που δεν ενισχύεται είναι το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους, δεν “τραβάει”.

Βλέπω δημιουργία κόμματος μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, αυτό θα επιδιώξει ο Τσακαλώτος που έχει φύγει. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου θα μείνει στο κόμμα ως εσωκομματική αντιπολίτευση, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση εναντίον του Κασσελάκη, να υπάρχει εναλλακτική λύση».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.