Τούμπα όλα: Ο δρόμος της ανατροπής Κασσελάκη από την Έφη Αχτσιόγλου…

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα…

Τι περιμένει; 

Σκηνικό έντασης, εγκλήσεων και αντεγκλήσεων, τελεσίγραφων και αποχωρήσεων συνθέτουν το παζλ της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το όπλο παρά πόδας οι «φυλές» της Κουμουνδουρου, ακόμη και πριν σημάνει η έναρξη των διαδικασιών, ήταν αποφασισμένες για το τελικό ξεκαθάρισμα.

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μετά και την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και των βουλευτών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

Επίσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης και Στέφανος Τζουμάκας είναι μεταξύ των στελεχών που ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το κόμμα.


Ποια είναι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Η ομάδα Αχτσιόγλου και η ομάδα Τεμπονέρα εμφανίστηκαν δυσαρεστημένες στην Κεντρική Επιτροπή και μάλιστα αποχώρησαν την πρώτη ημέρα. Η ομάδα Τεμπονέρα εξέφρασε στη συνέχεια τις διαφωνίες της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως θα παραμείνει στο κόμμα. Τι θα γίνει με την ομάδα 6+6 της Αχτσιόγλου;

Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, από την Κεντρική Επιτροπή νικητής φαίνεται πως βγήκε ο Στέφανος Κασσελάκης αφού είδε τους εσωκομματικούς αντιπάλους και όσους τον αμφισβητούσαν να αποχωρούν.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πολιτικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, η κίνηση της Ομπρέλας και του Ευκλείδη Τσακαλώτου να αποχωρήσουν από το κόμμα, ήταν λάθος.

Λάθος, αν σκοπός τους ήταν να ελέγξουν το κόμμα και να διώξουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Του άφησαν πεδίο δράσης και τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση αφού μέχρι τις ευρωεκλογές δύσκολα θα αμφισβητηθεί.


Μπορεί όμως η Έφη Αχτσιόγλου να εκπαραθυρώσει τον Στέφανο Κασσελάκη; Η απάντηση είναι ότι μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας, θα είναι δύσκολο όμως όχι αδύνατο.

Όπως σημειώνει και πάλι ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, το επόμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν πιθανά τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα και στο Συνέδριο θα υπάρξει περιθώριο αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη, αφού θα έχει διαψευστεί η βασική του υπόσχεση ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Μόνο που μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας, η αντιπολίτευση δεν έχει πλέον αρκετές δυνάμεις.

Μπορεί φυσικά να το επιχειρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου, αλλά όπως γράφει ο κ. Βαρδουλάκης, «θα είναι δυσκολότερο χωρίς την Ομπρέλα η οποία επηρέαζε ένα αξιοσημείωτο τμήμα του κόμματος».

Και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω ότι ψυχολογικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανεχτείς να συνυπάρχεις, έστω για λίγες εβδομάδες ακόμα, με κάποιον που καταφανώς δεν εκτιμάς και δεν αποδέχεσαι, πολλώ δε μάλλον όταν και εκείνος έχει συγκρουσιακή (εν μέρει και αλαζονική) ρητορική απέναντί σου. Κανείς εξάλλου δεν σε υποχρεώνει να αναλώνεσαι σε εσωκομματικές μάχες για μια υπόθεση που θεωρείς χαμένη. Αν όμως ο απώτερος στόχος ήταν ο έλεγχος του κόμματος ή η καθαίρεση του Κασσελάκη, καθαρά τακτικά και μιλώντας ψυχρά και από απόσταση, θεωρώ την απόφαση λανθασμένη».

Η δημοσκοπική κατρακύλα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τον στείλει στην τρίτη θέση. Όταν αυτό επιβεβαιωθεί από τις δημοσκοπήσεις που θα βγουν στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, η Έφη Αχτσιόγλου θα βρει «πάτημα» για να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Μέχρι τότε θα τηρήσει στάση αναμονής και δουλεύοντας στο παρασκήνιο θα βρει την ευκαιρία για να αμφισβητήσει την ηγεσία, με την ελπίδα ότι θα πάρει την προεδρία αφού μέχρι και ένα μήνα πριν τις εσωκομματικές εκλογές θεωρούνταν ως το απόλυτο φαβορί.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.