«Οι ομπρέλες της γειτονιάς μου»: Ιστορικό «σφάξιμο με το γάντι» από την Έλενα Ακρίτα (Pic)

«Κύριε πρωθυπουργέ το κρίμα στο λαιμό σας»: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε χαμό (Pics)

Τι έγραψε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Έλενα Ακρίτα στήριξε στις δημοτικές εκλογές στο Ψυχικό τον υποψήφιο της ΝΔ και όχι την Μαρία Αποστολάκη που είχε πάρει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής επικρατείας του κόμματος παραπέμφθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος επειδή στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ και δεν άφησε το γεγονός αναπάντητο!

Η Έλενα Ακρίτα… δίκασε την εσωκομματική αντιπολίτευση που ηγείται της… μάχης κατά του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας είναι οι… «ομπρέλες» της γειτονιάς της.

Παράλληλα, όσον αφορά στο αυτοδιοικητικό σκέλος, παρατηρεί με νόημα: «Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Σε μάς τους κατοίκους πέφτει άμεσα λόγος για τη γειτονιά μας και τη γειτονιά των παιδιών μας […] Όταν ορίζουμε κομματικούς υποψήφιους, καλά θα κάνουμε από εδώ και μπρος να παίρνουμε ένα τηλεφωνηματάκι τους τοπικούς βουλευτές που, όσο να πεις, ξέρουν τα “ντόπια” καλύτερα».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Η Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή οι Ομπρέλες της γειτονιάς μου) με παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή ψήφισα – και το δήλωσα ευθαρσώς – τον προηγούμενο δήμαρχο που πρόσκειται στη ΝΔ.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, απαιτεί από τον Πρόεδρο του κόμματος να μην προχωρήσει στις διαγραφές των Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Βίτσα.

Αυτό το τελευταίο για να καταστεί σαφές από πού και από ποιους εκπορεύεται η επίθεση στο πρόσωπο μου.

Βάζω τα γοβάκια μου και τους απαντώ.
👠Η κομματική επιλογή της καθ’ όλα αξιόλογης πλην παντελώς άπειρης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο Μαρίας Αποστολάκη συγκέντρωσε μόνο το 5,75 των ψήφων στο Δήμο μας.
👠Όταν η υποψήφια δήμαρχος με κάλεσε στο τηλεφωνο, τής ξεκαθάρισα ότι θα ψηφισω τον νυν (μέχρι τότε) δήμαρχο και της εξήγησα αναλυτικά τους λόγους. Μπορεί να το βεβαιώσει.
👠Την προτίμηση μου αυτή εξέφρασα και στην Ναντια Σουμπασάκη-Παπαδημούλη όταν συναντηθήκαμε την πρώτη Κυριακή των εκλογών για Πρόεδρο του κόμματος. Μπορεί επίσης να το βεβαιώσει.
👠Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Σε μάς τους κατοίκους πέφτει άμεσα λόγος για τη γειτονιά μας και τη γειτονιά των παιδιών μας.
👠Δήλωσα δημόσια ότι αν ήμουν Πάτρα θα ψήφιζα Πελετίδη, αν ήμουν Χαλάνδρι Σίμο Ρούσσο, Τρίκαλα (στις προηγούμενες εκλογές) Παπαστεργίου, Νίκαια τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Τον καλύτερο δηλαδή.
👠Όταν ορίζουμε κομματικούς υποψήφιους, καλά θα κάνουμε από εδώ και μπρος να παίρνουμε ένα τηλεφωνηματάκι τους τοπικούς βουλευτές που, όσο να πεις, ξέρουν τα «ντόπια» καλύτερα.
👠Ζητούν να μην διαγραφούν αυτοί που χωρίς στοιχεία αποκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη «φυτευτό».
Αυτοί που χωρίς στοιχεία κατηγόρησαν τον Τσιπρα ότι είχε στρατό από διαδικτυακά τρολ.
Αυτοί που ανακοίνωναν ονομασίες νέων κομμάτων.
Αυτοί που έβγαιναν στα δεξιά κανάλια κι έβριζαν ασύστολα τον Πρόεδρο βάζοντας έτσι μέλι στο ψωμάκι της ΝΔ.
Αυτοί να μείνουν. Εγώ να φύγω.
Εγώ που δουλεύω άοκνα, ωστε μαζι με τους συναδέλφους στη Βουλή να συνεχίσουμε να κάνουμε δυναμική και πρόσφορη αντιπολίτευση σε χαλεπούς καιρούς.
👠Να με παραπέμψουν, λοιπόν. Και να ξέρουν ότι θα πω ακριβώς τα ίδια που γράφω εδώ. Δεν απολογούμαι για κάτι που θεωρώ ηθικά σωστό όπως είναι η ακλόνητη πίστη μου στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών.

Έλενα Ακρίτα
Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αναπληρώτρια Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Γραφείο Τύπου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ομπρέλες της γειτονιάς μου»: Ιστορικό «σφάξιμο με το γάντι» από την Έλενα Ακρίτα (Pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.