Την ώρα που «καταρρέει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Άσχημα μαντάτα (και) για την Νέα Δημοκρατία… 

Την ώρα που «καταρρέει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Άσχημα μαντάτα (και) για την Νέα Δημοκρατία… 

Προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης, τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο τα νέα δεν είναι καλά ούτε για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για τον ALPHA, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει δυνάμεις προς… όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ παίρνει το 7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ 5%, η Νέα Δημοκρατία 1% και άλλα κόμματα το 19%.

Ερωτώμενοι σχετικά με τις διαγραφές των Στέφανο Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να τις ανακαλέσει και το 38% να επιμείνει. Το 20% δεν απαντά. Το συγκεκριμένο εύρημα δείχνει τον διχασμό που υπάρχει στο κόμμα αφού και οι περισσότεροι, μάλιστα, φαίνεται πως δεν συμφωνούν με τις επιλογές του νέου προέδρου.

Άσχημα μαντάτα και για τη Νέα Δημοκρατία

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ρωτήθηκαν για το βαθμό ικανοποίησής τους από την πορεία της κυβέρνησης. Σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες απαντούν «καθόλου» ενώ το 22% απαντά «αρκετά» και το 19% «λίγο». Το συγκεκριμένο εύρημα προκαλεί προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο αφού «βουλιάζει» το ποσοστό των ικανοποιημένων πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην ίδια ερώτηση τον Σεπτέμβριο, μόλις πριν από δύο μήνες, «καθόλου» ικανοποιημένο ήταν το 46% των πολιτών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα προκύπτει πως σε αυτό προστέθηκε ακόμη ένα 6% πολιτών που έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.