Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος: Δημοσκόπηση-γροθιά στο στομάχι για τον Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Τόσες μέρες θα υπηρετήσει στον στρατό για να είναι νόμιμος

Προβληματισμός στο επιτελείο του νέου προέδρου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης, τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για τον ALPHA, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει δυνάμεις προς… όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ παίρνει το 7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ 5%, η Νέα Δημοκρατία 1% και άλλα κόμματα το 19%.

Στέφανος Κασσελάκης: Το εύρημα που δεν περίμενε

Ερωτώμενοι σχετικά με τις διαγραφές των Στέφανο Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να τις ανακαλέσει και το 38% να επιμείνει. Το 20% δεν απαντά. Το συγκεκριμένο εύρημα δείχνει τον διχασμό που υπάρχει στο κόμμα αφού και οι περισσότεροι, μάλιστα, φαίνεται πως δεν συμφωνούν με τις επιλογές του νέου προέδρου.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% ζητά να διαγραφούν οι 4, το 31% να ανακαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 44% ΔΞ/ΔΑ. Το 45% των ψηφοφόρων ζητά από τους διαφωνούντες να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες τους και να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να ιδρύσουν άλλο κόμμα.

Η εκλογή Κασσελάκη θεωρείται πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ από το 21% των ερωτηθέντων και το 54% μειονέκτημα. Το 25% δεν απαντά. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.