Η δημοσκόπηση που τινάζει τα πάντα στον αέρα: Ελεύθερη πτώση…

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή...

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, από τις οποίες προκύπτουν σχεδόν πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Στις δημοσκοπήσεις της GPO και της Metron Analysis, προκύπτει πως η ΝΔ έχει μικρές απώλειες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή αρχηγού να χάνει μονάδες και το ΠΑΣΟΚ να έχει ελάχιστα κέρδη.


Ωστόσο και στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν μυστικές δημοσκοπήσεις, πιο σύνθετες και εξελιγμένες, στις οποίες βοηθούν ξένοι ειδικοί που μετράνε και με τις δικές τους μεθόδους, focus groups και ερωτηματολόγια, για να αντιλαμβάνονται καλύτερα τάσεις και προοπτικές.


Η… ελεύθερη πτώση και ο κερδισμένος

Σύμφωνα με το newmoney.gr, στη δημοσκόπηση στο Μαξίμου κατέληξαν μεν στα ίδια περίπου νούμερα με τις δυο εταιρείες δημοσκοπήσεων, δηλαδή τη ΝΔ περί το 38%-39%, τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 14,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 13% και το ΚΚΕ στο 10% και κάτι ακόμα.

Ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ… βουλιάζουν και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό προκύπτει από την κακή εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη και τον άοσμο Νίκο Ανδρουλάκη.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση έως τις Ευρωεκλογές, μπορεί να δούμε το ΚΚΕ δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ τρίτο και τον ΣΥΡΙΖΑ τέταρτο. Η δημοφιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα αποτυπώθηκε και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis αφού πέρασε πρώτος, ξεπερνώντας ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν το ΚΚΕ παίξει και λίγο με τις υποψηφιότητες στις Ευρωεκλογές (θα γίνουν με σταυρό, ίσως κατατμημένη η Επικράτεια σε πέντε περιφέρειες) και βάλουν λίγο αλατοπίπερο στα ονόματα που θα επιλέξουν, μην αποκλείεις να πάμε στην πιο μεγάλη έκπληξη της γενιάς μας, αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ», αναφέρουν από το Μαξίμου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.