Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου

Η Ευρώπη ανησυχεί πόσο θα της κοστίσει όλα αυτό...

Όλοι πλέον αναρωτιούνται τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Ρωσία υιοθετήσει αντίποινα, που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Αυτό, λένε ειδικοί στο CNN, δε σημαίνει ότι η Ευρώπη δε θα βγάλει το χειμώνα. Το αντίθετο, μάλιστα, απλά η διαδικασία δε θα είναι ούτε εύκολη ούτε φθηνή.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί του Ινστιτούτου, Bruegel, σε έρευνα που έδωσαν στη δημοσιότητα. Το think tank που εδρεύει στις Βρυξέλλες προειδοποίησε, όμως, τις πολιτικές ηγεσίες ότι «πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον ολοκληρωτικό τερματισμό όλων των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Χάρη στις πολύ σημαντικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες, η Ευρώπη θα μπορέσει να βγάλει το καλοκαίρι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ακόμα και αν η Ρωσία διακόψει πλήρως την παροχή αερίου ή αν καταστραφούν σημαντικές υποδομές κατά τη διάρκεια των μαχών.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές του Bruegel τόνισαν ότι η ΕΕ πρέπει να αναλογιστεί το πώς θα ξαναγεμίσει τα αποθεματικά της, ποιες χώρες σε όλη την Ευρώπη βασίζονται στη Ρωσία για να ανάψουν τα φώτα και να θερμάνουν το σπίτι τους.

Η Ευρώπη εισάγει περίπου το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, είναι πολύ εκτεθειμένη: Η Ρωσία της παρέχει περίπου το μισό φυσικό της αέριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.