47,2%: Τους κάνει πλάκα ο Κουτσούμπας…

«Κολλημένος» με τις «Άγριες Μέλισσες» ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ιστορικό ρεκόρ!

Εδώ και ένα εύλογο χρονικό διάστημα φαίνεται πως το ΚΚΕ έχει άνοδο που άρχισε να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις πριν τις πρώτες εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2023.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που έγινε σαν πρόσωπο αρκετές φορές viral, το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από μερίδα των πολιτών πως το ΚΚΕ έχει σταθερές θέσεις, έπαιξαν ρόλο και εν τέλει αυξήθηκε το ποσοστό.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ είδε το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει δει εδώ και 10 χρόνια τον Μάιο του 2023. Τελευταίο μεγάλο ποσοστό του ήταν στις πρώτες εκλογές του 2012 (στις 6 Μαΐου) με την Αλέκα Παπαρήγα στο «τιμόνι» που είχε λάβει 8,48%. Όμως «βούλιαξε» τον Ιούνιο του 2012 με 4,50%. Το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

  • Ιούλιος 2019: 5,30%
  • Σεπτέμβριος 2015: 5,55%
  • Ιανουάριος 2015: 5,47%

Αύξηση δυνάμεων

Όμως στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, το ΚΚΕ συγκέντρωσε 7,23%, παίρνοντας μεγαλύτερα ποσοστά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στις δεύτερες εκλογές, είδε και άλλη άνοδο συγκεντρώνοντας 7,69% και εκλέγοντας 21 βουλευτές.

Νίκες σε αυτοδιοικητικές

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, η Λαϊκή Συσπείρωση κέρδισε δυνάμεις. Η συνολική αποτίμηση για την παράταξη του ΚΚΕ περιλαμβάνει νίκες σε Πάτρα, Ικαρία, Χαϊδάρι, Καισαριανή, Πετρούπολη, Τύρναβο, καθώς και 460 δημοτικούς και 46 περιφερειακούς συμβούλους σε όλη τη χώρα.

Ποσοστό 47,2%

Στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Metron Analysis, το ΚΚΕ σημείωσε περαιτέρω άνοδο αφού συγκέντρωσε 10,2%.

Το κόμμα φαίνεται πως στηρίζετε σε μεγάλο βαθμό στον Δημήτρη Κουτσούμπα, που εκτός από τις ατάκες όπως «αυτοί είστε», έχει κερδίσει το κοινό με το μειλίχιο ύφος του.

Και αυτό αποτυπώθηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, όπου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε μπροστά από τον πρωθυπουργό σε θετικές γνώμες με 47.2% έναντι 44.1% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δημοφιλία του Κουτσούμπα δίνει πόντους και στο ΚΚΕ αφού φαίνεται πως οι διαρροές ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στον Περισσό.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.