Νεκρά μωρά στην Αχαΐα: «Πού ξέρω ότι δεν τα έχει πειράξει; Ήταν πολύ περίεργο παιδί»

Είναι 39 χρονών και έχει γεννήσει 44 παιδιά

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλήψεις»

Για τον θάνατο των δύο βρεφών στην Αχαΐα μίλησε η μητέρα της 23χρονης. «Έχω κλειδωθεί αυτή την στιγμή μέσα στο σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά αυτές τις ημέρες. Χθες ήταν ακόμη πιο δύσκολο και ακόμα άκρη δεν μπορώ να βγάλω», λέει η γιαγιά των δύο μωρών..


Μιλώντας στο «Live News» του Mega, η ίδια ζητά να μάθει γιατί επί ένα μήνα κανένας γιατρός από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δεν τους είπε το λόγο για τον οποίο πάθαινε επιληπτικές κρίσεις το δύο μηνών εγγονάκι της.

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλήψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα, μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει, ούτε να το βάζουν εντατική όπως το είχαν εδώ στο Καραμανδάνειο, στην Πάτρα, ούτε να υπάρχει τόση σοβαρότητα της κατάστασης ότι πάει δηλαδή, ότι περιμένουμε να πεθάνει και τελικά το παιδί να καταλήγει».

Περιγράφει δε τα τελευταία δραματικά λεπτά μέσα στο θάλαμο του Αγία Σοφία: «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο πράγμα. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε».

«Το είχαν “ξεζουμίσει” στις εξετάσεις”»

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου όταν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο έκριναν πως το μωρό 2 μηνών με σπασμούς που είχαν μπροστά τους έπρεπε να διακομιστεί στην Αθήνα για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

«Στο Καραμανδάνειο έκατσε 3 ημέρες νομίζω, στο οποίο είπαν να φύγει για Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται. Ενώ πάθαινε συχνές κρίσεις, έπαθε κανά 2-3 φορές, την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στην ΜΕΘ το βάλανε. Υποτίθεται το είχαν “ξεζουμίσει” να του κάνουν εξετάσεις και από το αίμα. Μέχρι που κάποια δόση της βάλανε και αίμα γιατί είχε πέσει ο αιματοκρίτης από τις πολλές εξετάσεις».

Οι γιατροί έδωσαν στο μωρό αγωγή για επιληπτικές κρίσεις χωρίς όμως να έχουν αποφανθεί πως το παιδί πάσχει όντως από επιληψία.

«Ενώ της δίνανε αγωγή το παιδί ξανά ‘παθε κρίσεις. Με την διαφορά που είχε πάρει το φάρμακο νομίζω κανά δυο ώρες, καμία ώρα αν θυμάμαι καλά. Είπαν να αυξήσουν την δόση, την αυξήσανε».

Δημοσιογράφος: Πότε σας ειδοποίησαν ότι το παιδάκι έχει καταλήξει;
Γιαγιά: Με ειδοποίησε η μικρή τη νύχτα, την ώρα που προσπαθούσαν να το επαναφέρουνε.

«Το πρώτο εγγόνι πέθανε στον ύπνο του»

Η κυρία Πόπη εξιστορεί αποκλειστικά στο το πως έφυγε από τη ζωή και το πρώτο εγγονάκι της και μάλιστα 19 ημέρες μετά τη γέννηση του.

  • Δημοσιογράφος: Το πρώτο παιδί πως χάθηκε;
  • Γιαγιά: Στον ύπνο του στην ουσία. Της έκανε ένα περίεργο ήχο και το είδε μαύρο, κρύο κάπως και ειδοποίησε το ασθενοφόρο πάλι.
    Δημοσιογράφος: Δύο παιδάκια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα…
  • Γιαγιά: Σε 14 μήνες.

Στην ίδια οικογένεια πριν 9 χρόνια υπήρξε κι άλλος θάνατος παιδιού. Η κυρία Πόπη μιλάει για την αιφνίδια απώλεια της μικρότερης κόρης της όταν η Ειρήνη ήταν ακόμη 14 ετών.

  • Δημοσιογράφος: Το παιδί που είχατε χάσει εσείς, τι ηλικία ήταν το παιδί που είχατε χάσει εσείς;
  • Γιαγιά: 1,5 χρονών
  • Δημοσιογράφος: Να είναι γονιδιακό;
  • Γιαγιά: Γονιδιακό… στο δικό μου, υπήρχε υποτίθεται, βγάλανε μια άτυπη… Μια λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού κρυφή πνευμονία, κάπως έτσι.

Δείγματα έχουν ληφθεί για να ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

«Πού ξέρω αν αληθεύει και ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;»

Σχετικά με την κόρη της, είπε σε ζωντανή μετάδοση στο Live News: «Έχει μπλεχτεί κάποια κυρία, η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράει έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όπως λέει, να πάρει γάλα του παιδιού της, όχι για να ταΐσει εμένα, ούτε να πάρει τσιγάρα σε εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου».

Ερωτώμενη τι μπορεί να έχει συμβεί στα εγγόνια της απάντησε: «Μακάρι να είναι ιατρικό το θέμα. Με αυτά που ακούγονται και ακούω πλέον κρατάω μικρό καλαθάκι δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη».

«Πώς ξέρω εγώ αν όντως αληθεύουν όλα αυτά. Δεν έχω δει εξετάσεις ακόμα από κανέναν. Πού ξέρω αν αληθεύει και ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;». Χαρακτήρισε δε την κόρη της ως «ένα πολύ περίεργο παιδί».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.