Κι ας τον «κορόιδεψαν»: Τελικά ο Νίκος Παππάς είχε δίκιο… (Vid)

Κι ας τον «κορόιδεψαν»: Τελικά ο Νίκος Παππάς είχε δίκιο… (Vid)

Για τις εκλογές...

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν ακουστεί για τον δήμο Αθηναίων ωστόσο τα… έσπασαν με τον ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει αποφάσισε να στηρίξει τον Κώστα Ζαχαριάδη που δεν πέρασε ούτε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο μπασκετμπολίστας αποκάλυψε πως αρχικά απευθύνθηκε στο ΚΚΕ για τις εκλογές αλλά «φάγαμε άκυρο» ενώ «μου είπαν ότι θα φάω και το κεφάλι μου, δεν χάνει ο Μπακογιάννης».

«Κάποια στιγμή είχα την σκέψη να κατέβω στα αυτοδιοικητικά, πήρα την πρωτοβουλία. Έπρεπε όμως όπως δυστυχώς είναι αναπόφευκτο να έχουμε και κάποιους κομματικούς μηχανισμούς από πίσω. Εγώ με τους συνεργάτες μου φτιάξαμε μια παράταξη διευρυμένη χωρίς χρώματα», ανέφερε αρχικά στο OPEN.

«Προφανώς και απευθύνθηκα… στην αρχή πήγα στους φίλους μου στο ΚΚΕ στον Περισσό, μίλησα με τον κύριο Κουτσούμπα. Δυστυχώς φάγαμε άκυρο, θέλω να πω ότι εγώ ήθελα να κάνω κάτι διευρυμένο χωρίς να υπάρχουν χρώματα και κόμματα από πίσω. Μου είπαν ότι αυτή η θέση είναι καταχωρημένη, υπάρχουν και καρέκλες. Μου είπαν μάλιστα ότι θα φάω και το κεφάλι μου, δεν χάνει ο Μπακογιάννης. Εμείς το πιστεύαμε αυτό, εντάξει καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για το σύστημα που είναι δύσκολο να το “ρίξεις”. Ουσιαστικά επιβεβαιωθήκαμε όταν έχασε, αυτή είναι η επιβράβευσή μας γιατί εμείς το πιστεύαμε από την αρχή», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Μετά είχαμε μια κουβέντα με τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος του άρεσε το όραμά μας, το αφήγημά μας, δεν ξέρω πως να το πεις. Είχε κι αυτός κάποιες όμορφες ιδέες, εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο. Τελικά μας στήριξε, φτιάξαμε την επιτροπή και το προχωρούσαμε σιγά σιγά», συμπλήρωσε.

«Ο Κασσελάκης μου φάνηκε προοδευτικός»

«Αυτό είναι επιλογή σας και θεωρώ ότι κινείται κυρίως από τα συστημικά Μέσα για να απομυθοποιήσετε έναν άνθρωπο “φρέσκο”. Δεν ξέρω τι κάνει ο ίδιος, εγώ που είχα μια συνομιλία μαζί του μου φάνηκε ένας άνθρωπος ιδιαίτερα προοδευτικός, ευαίσθητος, με μεγάλη διάθεση να προσφέρει. Τώρα, αν τον κυνηγάει ο Λιάγκας γιατί τα έχει με τον Τάιλερ ή οτιδήποτε γιατί δεν κυνηγάει και τον Κυριάκο με την Μαρέβα για να δούμε αν πίνει τον καφέ της σκέτο. Νομίζω ότι είναι δικό σας κατασκεύασμα όλο αυτό και έχει ένα προφίλ που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στην Αμερική σε καλά κολλέγια, σε καλή ποιότητα ζωής, σε πιο υψηλή κοινωνική τάξη και αυτό επειδή δεν είναι το παρωχημένο που έχουμε συνηθίσει και έχει να κάνει με την αριστερά αλλά θεωρώ είναι μια προκατάληψη, το βιώνω κι εγώ και το βίωσα στην δική μου υποψηφιότητα όσο κράτησε. Ότι υπάρχει αυτό το στερεότυπο ότι έχει λεφτά, οδηγάει τζιπ. Τα οικονομικά αγαθά είτε είναι του καπιταλισμού, είτε οτιδήποτε, είναι για όλους. Οι αξίες είναι που μένουν. Ακόμα και τοποθετήσεις να αλλάξεις, αυτά είναι τα σημαντικά».

Τελικά είχε δίκιο ο Νίκος Παππάς

Για τις αυτοδιοικητικές είπε: «Θέλαμε να το κάνουμε σωστά, όχι τσαπατσούλικα. Ξέραμε από την αρχή ότι οι αυτοδιοικητικές είναι πιο προσωποκεντρικές εκλογές. Έχει να κάνει πιο άμεσα με έργα, πράξεις, πιο χειροπιαστά πράγματα. Ξέραμε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος τα έκανε μαντάρα, άρα, όλο το κύμα που είχαμε εμείς είχε να κάνει και με την δική μου προσωπικότητα, διαδρομή, ό,τι έβλεπε ο καθένας σ’ εμένα. Αλλά κυρίως ήταν πολλοί αντιμπακογιαννικοί που ήθελαν αυτή η πόλη να βρει τα πατήματά της», είπε ο μπασκετμπολίστας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως αν είχε στήριξη θα έβγαινε δήμαρχος Αθηναίων ο ίδιος: «Το πιστεύαμε και έστω και εμμέσως δικαιωθήκαμε γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Δεν υποτιμώ βέβαια τον νέο δήμαρχο, τον Χάρη Δούκα, αλλά θεωρώ ότι αν το συνεχίζαμε και αν πραγματικά υπήρχε στο πρόσωπό μας μια καθολική στήριξη σε αυτά που συμφωνήσαμε θα ερχόμουν εδώ σαν δήμαρχος και όχι σαν ανθυποσελέμπριτι. Είμαι 33 ετών αλλά έχω κάνει babi botox και φαίνομαι νεότερος».

Ο Νίκος Παππάς αν στηριζόταν θεωρεί πως θα κέρδισε τις εκλογές και δεν έχει άδικο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και έδειχναν ότι συγκέντρωνε ποσοστό 40-42%, αντιμετωπίζοντας… στα ίσια τον Κώστα Μπακογιάννη.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.