Γήπεδο Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Βγήκε μπροστά ο Μητσοτάκης…

Γήπεδο Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Βγήκε μπροστά ο Μητσοτάκης…

Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός...

Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης στοχεύει στην αναβάθμιση και ριζική μεταμόρφωση όλης της περιοχής, με έργα υποδομών ύψους που ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα αντληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως προβλέπει και επίσημα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Αποτελεί μια μεγάλη χωροταξική, πολεοδομική και αναπτυξιακή παρέμβαση που θα οδηγήσει στη δημιουργία δυο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, 40.000 θέσεων διεθνών προδιαγραφών FIFA / UEFA 4 αστέρων, αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων.

Η ολοκλήρωση των έργων υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο 2025 και οριστική περαίωση για το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Οι συμβάσεις για τη διπλή ανάπλαση είχαν υπογραφεί επί δημαρχίας Μπακογιάννη και η εκλογή Δούκα προκάλεσε… πονοκέφαλο στους φίλους του Παναθηναϊκού που εξέφρασαν φόβους ότι το σχέδιο θα «παγώσει» για ακόμη μία φορά.

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Πήρε θέση ο Μητσοτάκης

«Το μεγάλο έργο του Βοτανικού χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Θα προχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει γήπεδο. Η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει. Είναι έργα που έχουμε δεσμεύσει μεγάλους πόρους για να τα προχωρήσουμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή Δούκα.


Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε μπροστά από τις εξελίξεις και «κλείδωσε» το ότι θα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, ανεξαρτήτως δημάρχου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.