Το πρώτο μεγάλο «αγκάθι»: Λέει «ναι» ο Χάρης Δούκας στο έργο που ξεσήκωσε την μισή Αθήνα 

Το πρώτο μεγάλο «αγκάθι»: Λέει «ναι» ο Χάρης Δούκας στο έργο που ξεσήκωσε την μισή Αθήνα 

Οι κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για το συγκεκριμένο έργο

Ο Χάρης Δούκας εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, στις οποία αποκάλυψε τις προθέσεις του για φλέγοντα ζητήματα της πόλης.

Αναφερόμενος στη νίκη του είπε πως «αν δεν το πιστέψεις, δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο σκεφτόμουν πως μπορεί να γίνει. Την Κυριακή, γυρνώντας στα σχολεία κατάλαβα πως θα νικήσω. Είχα πει πως μπορώ να νικήσω τον Κώστα Μπακογιάννη εάν πάω τη δεύτερη Κυριακή».

Όσον αφορά το debate με τον Κώστα Μπακογιάννη, που στελέχη της ΝΔ θεωρούν πως στοίχισε τη νίκη στον υποψήφιό του, ο κ. Δούκας σημείωσε πως «μετά το debate, είχα μία αίσθηση ότι πραγματικά οι προτάσεις μας περνούσαν πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα και μπορούσαμε πια με σιγουριά να πούμε ότι σε μια-δυο ημέρες θα μπορούσαμε να πιάσουμε τα ποσοστά».

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Είχα πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι θέλω να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα ήθελα να είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων. Οφείλω να πω ότι το τήρησα ευλαβικά, δηλαδή κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στη δέσμευσή μας. Συζητάμε δύο μήνες για την Αθήνα για τα θέματα, τα οποία δεν έχουν χρώματα και κόμματα, αν είναι κοινά για όλους. Με αυτά πορευτήκαμε και νομίζω ότι τελικά το μήνυμα ήταν ότι νίκησε η Αθήνα».

Κάμερες στο κέντρο της Αθήνας

Για το ζήτημα με τις κάμερες στο κέντρο της πόλης, ο κ. Δούκας είπε πως δεν είναι εναντίον, αρκεί να διαλευκανθεί ποιός θα βλέπει το υλικό και πώς θα αξιοποιείται: «Σε παιδικές χαρές επίσης, δεν μπορούν να μπουν. Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο και πρέπει συμβάλλει η Αστυνομία. Το 20% του πληθυσμού της Αθήνας είναι μεταναστευτικής καταγωγής και θα πρέπει να δούμε τα κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ένταξης και τους μετανάστες, αλλά και τα δύσκολα θέματα, δηλαδή τι κάνουμε τους χρήστες, με τους άστεγους».

Χάρης Δούκας: Υπέρ του έργου που ξεσήκωσε την Αθήνα

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε και στο έργο που έχει ξεσηκώσει πάρα πολλές αντιδράσεις, πορείες αλλά και σοβαρά επεισόδια. Συγκεκριμένα, μίλησε για το μετρό στα Εξάρχεια και φάνηκε να είναι υπέρ της ανέγερσής του.

Ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είναι καταστροφή για την πλατεία και τη γειτονιά, αλλά και τα ευρύτερα πλάνα τουριστικοποίησης και αλλαγής του χαρακτήρα της γειτονιάς, σύμφωνα με τους κατοίκους που έφτασαν στο σημείο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


«Εγώ είμαι υπέρ του μετρό, είναι φιλολαϊκό και περιβαλλοντικό έργο. Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για τα έργα. Το έργο θα γίνει, αλλά μπορούμε να κάνουμε διευθετήσεις με τους κατοίκους. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνεται σε κάποια έργα εμβληματικά. Και οι κάτοικοι θέλουν το Άλσος και να κάνουν τον περίπατό τους. Θέλουν δύο τρεις παραμέτρους να αισθανθούν ότι λαμβάνονται υπόψη», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πορείες στην Αθήνα

Τέλος, για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας είπε πως υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να τηρείται. Και κατέληξε: «Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της δημοτικής Αρχής. Άμεση προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε στις δράσεις. Ευχαριστώ τον κ. Μπακογιάννη που με συνεχάρη και θα έχουμε συνάντηση την Παρασκευή, ώστε να προχωρήσουμε στα κρίσιμα έργα».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.