Ήταν μόνος του: Η μεγάλη αλήθεια για Δούκα-ΠΑΣΟΚ μετά τον θρίαμβο στην Αθήνα 

Ήταν μόνος του: Η μεγάλη αλήθεια για Δούκα-ΠΑΣΟΚ μετά τον θρίαμβο στην Αθήνα 

Τι συνέβη στο παρασκήνιο;  

Ο Χάρης Δούκας είναι από το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, ο μεγάλος θριαμβευτής των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς εξελέγη δήμαρχος Αθήνας με ποσοστό 55,96%, επικρατώντας του Κώστα Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο με 44,04%.

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας έλαβε το χρίσμα για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων από το ΠΑΣΟΚ την 1η Αυγούστου 2023, και δύο μήνες μετά, βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου.

Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, ο Χάρης Δούκας συγκέντρωσε ποσοστό 14,19% έναντι 41,35% του Κώστα Μπακογιάννη, με μόλις 19.842 ψήφους έναντι 57.800 του απερχόμενου -πλέον- δημάρχου.

Τι συνέβη όμως και η μεγάλη διαφορά της πρώτης Κυριακής ανατράπηκε θεαματικά στις επαναληπτικές της 15ης Οκτωβρίου;

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον Δήμο Αθηναίων ήταν το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν αυτών του ΠΑΣΟΚ από το οποίο είχε το «χρίσμα».

Ο Χάρης Δούκας, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, σχεδόν τριπλασίασε τις ψήφους του λαμβάνοντας 64.055 προτιμήσεις των δημοτών. Κάτι που σημαίνει πρακτικά, ότι κέρδισε περίπου 43.000 ψήφους.

Χαρακτηριστικό επίσης ήταν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης στο δεύτερο γύρο έχασε περίπου 7.000 ψήφους. Από τις 57.800 του πρώτου γύρου, «έπεσε» στις 50.403, δεν πήρε δηλαδή καν τις ψήφους της πρώτης Κυριακής.


Χάρης Δούκας: Η αλήθεια για το ΠΑΣΟΚ

Η μεγάλη νίκη του Χάρη Δούκα και η εκλογή του, σκόρπισε χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ και έσπευσαν όλοι να πάρουν κάτι από την αίγλη της νίκης του καθηγητή του ΕΜΠ, όπως φάνηκε και στα βίντεο έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Όμως, ο Χάρης Δούκας κυριολεκτικά ήταν μόνος του επί μεγάλο διάστημα, αφού υπήρξαν περίοδοι που έλεγαν αρκετοί πως το ΠΑΣΟΚ τον είχε αφήσει, σύμφωνα με το newsbeast.gr. Μάλιστα, υπήρχε και δημοσίευμα «Γιατί ο Ανδρουλάκης είχε γυρίσει την πλάτη στον Δούκα;».

Όμως κατάφερε σε περίπου δυόμιση μήνες να φέρει τα πάνω κάτω και να εκλεγεί. Είχε πολλά θετικά η υποψηφιότητά του, αλλά ο ίδιος είχε μεγάλο πρόβλημα με την αναγνωρισιμότητά του. Ελάχιστοι τον ήξεραν και τον μάθαιναν σταδιακά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.