Χάος! Έχει ήδη καταναλωθεί το 95% του φυσικού αερίου που αποθηκεύτηκε το καλοκαίρι

Χάος! Έχει ήδη καταναλωθεί το 95% του φυσικού αερίου που αποθηκεύτηκε το καλοκαίρι

Το φυσικό αέριο τελειώνει και η Ευρώπη έχει ακόμα χειμώνα μπροστά της.

Οι ειδήσεις που φθάνουν για την ενέργεια είναι το ίδιο δυσοίωνες με τις ειδήσεις που ταξιδεύουν από τα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας.

Οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου (UGS) στην Ευρώπη ήταν κατά 95,3% αδειανές στις 17 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας και μεγάλος εξαγωγέας φυσικού αερίου Gazprom το Σάββατο, επικαλούμενος στοιχεία από την Gas Infrastructure Europe.

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη έχει πλέον μόνο το 4,7% των αποθεμάτων φυσικού αερίου της για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου.

Ο όγκος του ενεργού αερίου στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις είναι 21% ή 8,3 δισ. κυβικά μέτρα λιγότερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Συνολικά, 44,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έχουν ήδη καταναλωθεί από το UGS της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα.

Σύμφωνα με την Gazprom, τα αποθέματα φυσικού αερίου στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Ουκρανία είναι επίσης ελάχιστα, αφού έχουν πέσει στα 10,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή 45% λιγότερα από πέρυσι.

Επίσης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στη Γερμανία, η οποία διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες αποθηκευτικές δυνατότητες στην Ευρώπη, ανέφεραν κατακόρυφη πτώση των όγκων αποθήκευσης σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.