Η νέα εποχή ξεκίνησε: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που κάνει στην Αθήνα ο Χάρης Δούκας

xaris-doukas

Οι προτεραιότητες του νέου δημάρχου

Η Αθήνα θα γνωρίσει νέες αλλαγές μετά την εκλογική νίκη – ανατροπή του Χάρη Δούκα σε βάρος του πρώην δημάρχου του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, του Κώστα Μπακογιάννη.


Μία από αυτές θα αφορά, όπως σημειώνει το Star, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, η οποία θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία μετά τη διακοπή λόγω των έργων που αφορούσαν τον Μεγάλο Περίπατο.

Η βασιλίσσης Όλγας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάρη Δούκα, για τον οποίο δημοσκόπηση του Reader είχε δείξει πως θα είναι νικητής στον β’ γύρο, θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα, προκειμένου να επιλυθεί τόσο το έντονο κυκλοφοριακό ζήτημα της Αθήνας όσο και να γίνει πιο εύκολο στους κατοίκους των γύρω περιοχών, όπως του Παγκρατίου και της Καισαριανής, να επιστρέφουν πιο γρήγορα στο σπίτι τους.


Προτεραιότητα στα σχολεία

Στο σχέδιο του Χάρη Δούκα για την επίλυση των προβλημάτων στον δήμο Αθηναίων συμπεριλαμβάνονται, παράλληλα, και τα σχολεία καθώς και οι παθογένειες που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 149ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στα Πετράλωνα, όπου σοβάδες είχαν ξεκολλήσει από ταβάνια και είχαν πέσει στα κεφάλια μαθητών. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα είχε επισκεφθεί λίγες μέρες πριν την επανεκλογή του ο νέος δήμαρχος, ο οποίος είχε αναφέρει πως από τις πρώτες του παρεμβάσεις θα αφορούν τα σχολεία.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταγραφούν οι όποιες ζημιές και παθογένειες, για να λυθούν τα προβλήματα. Πρόκειται για τις πρώτες παρεμβάσεις του Χάρη Δούκα, όπως είχε καταστήσει σαφές στο πρόγραμμά του.

Έμφαση αναμένεται να δώσει, επίσης, και στη Δημοτική Αστυνομία για την οποία σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τις υλικοτεχνικές υποδομές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.