Πάνω που πήγαν να ισορροπήσουν: Αυτογκόλ μεγατόνων στον ΣΥΡΙΖΑ…

SYRIZA

Διαταράχτηκαν οι ισορροπίες

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους… αντάρτες της Ομπρέλας, να θεωρούν πως τα ποσοστά θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν.

Ενώ ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξε πως τα ποσοστά της Κουμουνδούρου δεν ανέβηκαν ιδιαίτερα, μία δήλωση μετά τις εκλογές προκάλεσε… μπάχαλο και διατάραξε την ισορροπία στο κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτογκόλ μεγατόνων

Όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο Action 24 όπου δήλωσε: «έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη -δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί- στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα τον κ. Δούκα, και από εκεί και μετά σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα στηρίξουν και τους «αντάρτες» της ΝΔ, ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως «όπου χρειάζεται θα το κάνουμε».

Επιμένοντας, ο δημοσιογράφος τον ξαναρώτησε αν εννοεί και τις υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη (Βόρειο Αιγαίο), Γιώργου Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία) και Γιάννη Τρεπεκλή (Ιόνιο), με τον εν αποστρατεία ναύαρχο να απαντά: «Αυτό, το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

«Θα στηρίξετε τους “αντάρτες” απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;» τον ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος, με τον κ. Αποστολάκη να αναφέρει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει».

«Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους “αντάρτες” της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι: Θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια; Και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;», ξαναρώτησε ο δημοσιογράφος.

Στο σημείο αυτό ο Ευάγγελος Αποστολάκης προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε, μετά το αρχικό μπέρδεμα: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί. Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε. Και θα ανακοινωθούν αυτά εγκαίρως».

Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη προκάλεσε τρικυμία στο κόμμα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στο παρελθόν, δεν θα στήριζε ποτέ «αντάρτες» της ΝΔ. Το αυτογκόλ του βουλευτή Επικρατείας διατάραξε τις ισορροπίες στο κόμμα στο σημείο που φάνηκε χρονικά να ισορροπεί.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.