Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου πάτησε το κουμπί… (Pic)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου πάτησε το κουμπί... (Pic)

«Λογικό» θα πει κανείς, αλλά...

Εδώ και δύο ημέρες σύσσωμος ο πλανήτης παρακολουθεί τις «αποκρουστικές» εξελίξεις του πολέμου στο Ισραήλ, εκεί που οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές επιτίθενται με περίσσιο μίσος η μία στην άλλη.

Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με την Χαμάς και το ποιος «κρύβεται» από πίσω, όμως το σημαντικότερο εξ όλων είναι το τι θα συμβεί από δω και πέρα και αν και κατά πόσον υπάρχουν, έστω και υποτυπώδεις, πιθανότητες ειρήνης.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν πρόκειται να συμβεί στο εγγύς (ου μην και στο απώτερο…) μέλλον. Κι αυτό γιατί αφενός χθες το βράδυ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε πως το Ισραήλ θα κερδίσει τον πόλεμο αλλά αυτό θα πάρει χρόνο κι αφετέρου γιατί λίγο νωρίτερα σήμερα… πάτησε το κουμπί.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ενεργοποίησε το άρθρο 40 του Συντάγματος της χώρας, κάτι που στην πράξη ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

Σημειώνεται πως το άρθρο 40 ενεργοποιείται για πρώτη φορά από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Οκτώβριο του 1973.

Συγκεκριμένα, η ενεργοποίηση του άρθρου «δίνει» πλήρη ελευθερία στον ισραηλινό στρατό έχει για «μεγάλης έκτασης στρατιωτικές επιχειρήσεις» και πρέπει να δίνει αναφορά μόνο στην πολιτική ηγεσία.

Όπως καταλαβαίνει πολύ εύκολα κανείς, η ένταση αναμένεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.