Χωρίς τη «βοήθειά» του δε θα γινόταν η επίθεση: Αυτός κρύβεται πίσω από την Χαμάς και τον πόλεμο με το Ισραήλ

Χωρίς τη «βοήθειά» του δε θα γινόταν η επίθεση: Αυτός κρύβεται πίσω από την Χαμάς και τον πόλεμο με το Ισραήλ

Δυστυχώς άρχισαν τα «όργανα»...

Για ακόμα μία φορά η φρίκη έρχεται στο προσκήνιο και ακόμα ένας πόλεμος «βγαίνει» στα φώτα, με τους αθώους πολίτες να καλούνται να διαχειριστούν μια εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη κατάσταση, με το φόβο απώλειας πολλών ζωών να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός πως το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται γι’ ακόμα μία φορά σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο έγκυρος Guardian, μια χερσαία διείσδυση ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινές πόλεις και χωριά στην περιφέρεια (μια πρωτοφανής κίνηση, όπως χαρακτηρίστηκε) συνεχίζεται, με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) να δηλώνουν ότι επτά χωριά και πόλεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Το ζητούμενο τώρα, εννοείται, είναι- ει δυνατόν- να σταματήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι εχθροπραξίες για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, όμως σε δεύτερο επίπεδο εκείνο που πρέπει να διαφανεί είναι το ποιος κρύβεται πίσω από την Χαμάς. Γιατί, όπως καταλαβαίνουν όλοι, μια τέτοια επίθεση χωρίς «πλάτες» τρίτου είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Ποιος είναι αυτός ο… τρίτος, όμως; Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές των ξένων ΜΜΕ, το Ιράν είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό, μιας και είναι παγκοίνως γνωστό πως δε θέλει με τίποτα να προχωρήσει η διαφαινόμενη προσέγγιση Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Πέραν του Ιράν, όμως, υπάρχουν και κάποιοι πρίγκηπες (με αμύθητα λεφτά, προφανώς…) μέσα στην ίδια την Σαουδική Αραβία που δεν βλέπουν με καλό μάτι το «άνοιγμα» προς το Ισραήλ και θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, ωστόσο, το τραγικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.