Αδιανόητο: Τα χαμένα αρχεία που οδήγησαν στο… σάπισμα του Στεγάστρου Καλατράβα

Γι' αυτό έκλεισε το ΟΑΚΑ: Το αδιανόητο ποσό που στοίχισε το στέγαστρο Καλατράβα και 20 χρόνια μετά είναι επικίνδυνο

Τι έχασαν οι αρμόδιοι;

Oλοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακή συντήρηση – όπως αποδεικνύεται – των στεγάστρων στα γήπεδα του ΟΑΚΑ έρχονται στην επιφάνεια λίγα 24ωρα μετά από την απόφαση για «λουκέτο» τόσο στο στάδιο του ποδοσφαίρου όσο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα από την εισαγγελία αναφορικά με τα προβλήματα στατικότητας στα στέγαστρα του ΟΑΚΑ.

Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού σταδίου έχουν αποκλείσει με μια κορδέλα τους χώρους περιμετρικά από τις βάσεις στήριξης του στεγάστρου Καλατράβα για λόγους ασφαλείας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλατράβα είχε αφήσει στην Αθήνα ένα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης των στεγάστρων το οποίο όμως… χάθηκε!

Το 2004 όταν κατασκευάστηκε το στέγαστρο Καλατράβα δεν είχε οικοδομική άδεια και για αυτό δεν μπορούσε να συντηρηθεί. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια για να την αποκτήσει. Ακολούθησαν χρονοβόρες διαδικασίες διαγωνισμών για τη συντήρησή του αλλά τελικά εξαιτίας των οικονομικών ζητημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα λόγω των μνημονίων, δεν ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το MEGA, η φθορά στο στέγαστρο Καλατραβα μπορεί να μην είναι ορατή με γυμνό μάτι, αλλά αρκετά σημαντική ώστε να προκαλέσει την πτώση του απροειδοποίητα. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης για την ασφάλεια των στεγάστρων. Ελέγχονται πιθανά αδικήματα για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο κατά συρροή και παραβίαση κανόνων οικοδομικής.

Η μελέτη που οδήγησε στο κλείσιμο του ΟΑΚΑ έχει δοθεί στο τεχνικό επιμελητήριο. Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από το Πολυτεχνείο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.