Μίνιμουμ 10 την ημέρα: Αυτό που συμβαίνει σε γνωστό φαρμακείο της Αθήνας δείχνει τι συμβαίνει με τον covid στην Ελλάδα

Μίνιμουμ 10 την ημέρα: Αυτό που συμβαίνει σε γνωστό φαρμακείο της Αθήνας δείχνει τι συμβαίνει με τον covid στην Ελλάδα

Και έχουμε μπροστά μας χειμώνα...

Δύο ολόκληρα «χαμένα» χρόνια από την ζωή μας. Δύο χρόνια με κατεβασμένα στόρια, σχεδόν τα πάντα κλειστά, με lockdowns, ατομική ευθύνη, εισαγωγές σε νοσοκομεία, θανάτους, φόβος και αποξένωση, με την κοινωνικοποίηση να έχει πάει περίπατο.

Η «σκληρή« φάση της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν μια μαύρη περίοδος για σύσσωμο τον πλανήτη, καθώς αυτός… σταμάτησε να γυρίζει και η ψυχολογική- πέραν της προφανούς απειλής για την υγεία- πίεση ήταν αφόρητη.

Πλέον, με τα εμβόλια μα και με πολύ κόσμο να έχει ήδη νοσήσει, έχει χτιστεί ένα άτυπο «αμυντικό τείχος», που μας έχει δώσει τη δυνατότητα εδώ και πολλούς μήνες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως o covid αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν- το αντίθετο.  Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται στην κοινωνία κι αυτό είναι κάτι που μαρτυρείται και από το γεγονός πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και, δυστυχώς, οι απώλειες ζωών (σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους στην συντριπτική του πλειονότητα) έχουν ανέβει δραματικά.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η κατάσταση, αρκεί ν΄αναλογιστεί κανείς το τι συμβαίνει σε ένα από τα «διασημότερα» φαρμακεία της Αττικής. Όπως μαθαίνει το instanews περισσότερα από 10 τεστ ημερησίως βγαίνουν θετικά, παρά το γεγονός πως πλέον οι πολίτες δεν τεστάρονται σε συστηματική βάση πια, αλλά μόνο όταν έχουν συμπτώματα για μέρες.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, τον χειμώνα τα ημερήσια κρούσματα θα… εκτοξευτούν, ιδίως αν αυξηθούν και τα self test ή τα μοριακά. Ο κορωνοϊός προφανώς και δεν είναι πια όσο επιθετικός ήταν το 2020 ή το 2021 και το 2022, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύουμε εαυτόν και αλλήλους, ιδίως αυτούς που το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο.

Λίγη προσοχή και όλα θα πάνε καλά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.