Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές: Ο Βασίλης Ρόκος έριξε το ίντερνετ!

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές: Ο Βασίλης Ρόκος έριξε το ίντερνετ!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Είναι μία από τις πιο συνήθεις εκφράσεις που ακούγονται κατ’ επανάληψη, ιδίως όταν θέλουμε να υπερτονίσουμε πως ένα θέμα, μια φωτογραφία, ένα κείμενο- το οτιδήποτε, έχει προκαλέσει τεράστιο ντόρο και συζητείται εντόνως.

Το έχετε ακούσει κι εσείς: «Ο τάδε ή η τάδε έριξετο ίντερνετ!»

Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχαμε να κάνουμε με μια μεταφορική χρήση της φράσης, αλλά 100% κυριολεκτική: λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση μίας δημοσκόπησης που έδειχνε το αδιαμφισβήτητο ρεύμα που έχει ο Βασίλης Ρόκος στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (καθώς προηγείτο με 65%-35% του Απόστολου Τζιτζικώστα), το ανεξάρτητο site inthess.gr ξαφνικά… έπεσε γι’ αρκετές ώρες, δεχόμενο πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση (δείτε αναλυτικά το τι συνέβη εδώ: inthess.gr)

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές: Ο Βασίλης Ρόκος έριξε το ίντερνετ!

Τα ερωτήματα που εγείρονται, βεβαίως, είναι πολλά, ιδίως αν αναλογιστούμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν, πια, μία μόλις εβδομάδα (8/10 η πρώτη Κυριακή, θυμίζουμε). Το κυριότερο εξ αυτών είναι το γιατί να θέλει κανείς ν’ «αποκρύψει» τα πασιφανή αποτελέσματα, που… φωνάζουν πως ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Ρόκος δεν είναι απλά ένας υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος αλλά κάτι πολύ, πολύ παραπάνω.

Η απάντηση που αυτοστιγμεί έρχεται στον νου είναι το αρτιότερο πρόγραμμα ολόκληρης της χώρας, που «εκτείνεται» σε 100 εξαιρετικά αναλυτικές σελίδες. 

Πέραν τούτου, όμως, ας δούμε λίγο κάποια πράγματα παραπάνω για τον νεαρό υποψήφιο Περιφερειάρχη:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις σπουδές του επέστρεψε και ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του μία start-up εταιρεία. Μέσα στην πρώτη δεκαετία της λειτουργείας της, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, πραγματοποιεί εξαγωγές σε 55 χώρες του κόσμου και το 2019 χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τον επιχειρηματικό στίβο, ο Βασίλης Ρόκος αποφάσισε να μεταπηδήσει στην πολιτική, καθώς τον απασχολεί κυρίως ένα ζήτημα: Η φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, καθώς στην πατρίδα τους δεν βρίσκουν συνθήκες να δημιουργήσουν.

Στόχος του είναι να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία φάρος πολιτισμού, οικονομίας και ανάπτυξης, όχι μόνο στα πλαίσια του Ελληνισμού αλλά διεθνώς, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία της. Αυτό θα επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει, μέσω της παραγωγής πλούτου, που θα επιστρέφεται ανταποδοτικά στους πολίτες, ώστε η αλλαγή να καταγράφεται ως βελτίωση της καθημερινότητάς τους, σε όλα τα επίπεδα: Υποδομές, Ασφάλεια, Υγεία, Πολιτισμός, Κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρόκο, δεν έχουν πλέον νόημα οι διαχωρισμοί που ορίζουν τα πολιτικά κόμμα, ειδικά όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, άλλωστε, είναι πολυσυλλεκτικό, με ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και τα κόμματα, ενώ ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως τεχνοκράτης με κοινωνικό και πατριωτικό πρόσημο.

Χωρίς κομματικό πρόσημο, για την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος κομματικά υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς για τον ίδιο έχει εξέχουσα σημασία η απαγκίστρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από κάθε κομματικό δεσμό. Ο ίδιος, όπως τονίζει, δρα μακριά από τη «μικροπολιτική ατζέντα που ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση των εσωκομματικών εντυπώσεων» και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει το καλύτερο για την Κεντρική Μακεδονία, έχοντας ως βάση το συμφέρον του πολίτη και όχι το συμφέρον ενός κόμματος.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές: Ο Βασίλης Ρόκος έριξε το ίντερνετ!

«Επανειλημμένως έχω τονίσει ότι οι έννοιες ‘αριστερά’ και ‘δεξιά’ δεν χωράνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε γενικότερα επίπεδα είναι έννοιες παρωχημένες που παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες. Για αυτό και το ιδεολογικό πρόσημο της ‘ΣΥΝ-εργασίας’ είναι τεχνοκρατικό με κοινωνικό πρόσημο και πατριωτικό έρεισμα. Με αυτό το ιδεολογικό πρόσημο και σε συνάρτηση με το πρόγραμμά μας, καταφέραμε να προσελκύσουμε τους νέους και να έχουμε έναν μέσο όρο ηλικίας υποψηφίων στα 44 έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσκαλώντας τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουν την παράταξή του, ο Βασίλης Ρόκος χαιρετίζει την επιστροφή των νέων στην πολιτική σκηνήκαι τη στροφή από την απαξίωση στο ενδιαφέρον για τα κοινά ως εξύμνηση της δημοκρατίας και ζητά την ψήφο των συμπολιτών του για να δουν πραγματική βελτίωση στην καθημερινότητά τους.

Ιδού, λοιπόν, οι απαντήσεις στα- αίφνης ζωτικής σημασίας- προαναφερθέντα πώς και γιατί. Το σίγουρο, ωστόσο, είναι ένα: πράγματι, ο Βασίλης Ρόκος «έριξε» το ίντερνετ. 

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.