Γι’ αυτό έκλεισε το ΟΑΚΑ: Το αδιανόητο ποσό που στοίχισε το στέγαστρο Καλατράβα και 20 χρόνια μετά είναι επικίνδυνο

Γι' αυτό έκλεισε το ΟΑΚΑ: Το αδιανόητο ποσό που στοίχισε το στέγαστρο Καλατράβα και 20 χρόνια μετά είναι επικίνδυνο

Δε γίνονται αυτά. Απλά δε γίνονται...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το βράδυ της Παρασκευής (29/9) η είδηση πως το ΟΑΚΑ κλείνει άμεσα λόγω στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, καθώς μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ διαπιστώθηκε το πρόβλημα και μπήκε πάραυτα το λουκέτο.

Εκείνο που τρομάζει και μόνο στην σκέψη, βέβαια, είναι ότι προσφάτως ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια εκεί, με το γήπεδο να είναι sold out και στα δύο και περισσότερες από 120.000 κόσμου να βρίσκονται εκεί…

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το ποσό που δαπανήθηκε για το συγκεκριμένο στέγαστρο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν πως για το έργο δαπανήθηκαν 130.000.000 ευρώ.

«H Ελλάδα πλήρωσε πολλά για την ανάπλαση του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά το έργο αξίζει τα χρήματα που καταβλήθηκαν», έλεγαν τότε. Τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί στη Βουλή ανέβαζαν το κόστος όλων των έργων του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ σε πάνω από 370 εκατ. ευρώ, με αρχικό κόστος λίγο πάνω από τα 250 εκατομμύρια!

Περιττό ν’ αναφερθεί πως από τότε, μια εικοσαετία πριν δηλαδή, ουδέποτε συντηρήθηκε, με αποτέλεσμα εν έτει 2023 ν’ αποτελεί φόβο και τρόμο για την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.

Απλά αδιανόητο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.