Τόσο κράτησε η «περίοδος χάριτος»: Άρχισαν ήδη τα όργανα με Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ…

Οι δημοσκόποι μίλησαν: Αυτός θα είναι ο νικητής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή

Το λες και αναμενόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει με κάθε επισημότητα πλέον στην εποχή του Στέφανου Κασσελάκη, με τον 35χρονο πολιτικό μετά την εσωκομματική επικράτησή του επί της Έφης Αχτσιόγλου να διαδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, όπως είχε διαφανεί από την στιγμή που κατέστη εμφανές πως ο Κασσελάκης πάει ξεκάθαρα για τη νίκη, οι έριδες εντός του κόμματος ήταν πάρα πολλές και η… διαβόητη Ομπρέλα έμοιαζε βέβαιο πως θα θελήσει να βάλει πολύ δύσκολα στον νέο πρόεδρο. Γι’ αυτό, φυσικά, εξακολουθεί να πλανάται στον αέρα η αίσθηση πως η διάσπαση δεν αργεί.

Τι ακριβώς έκανε η Ομπρέλα;

Πέντε μόλις μέρες μετά την εκλογή του Stefanos, ζητά άμεση σύγκληση της πολιτικής γραμματείας, με το θέμα του συνεδρίου να… καίει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέλη της Ομπρέλας με επιστολή τους προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με στόχο:

-Την συζήτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

-Τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σε ισχύ.

-Θέματα λειτουργίας του κόμματος, με βασικό την υπογράμμιση ότι υπάρχουν όργανα και υπάρχουν θέματα, για τα οποία είναι η Πολιτική Γραμματεία που αποφασίζει.

Το τελευταίο- όπως λένε από την Ομπρέλα- έχει να κάνει με την ενόχληση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες προσδιορίστηκαν από αναρμόδια πρόσωπα.

Για να το πούμε με μία λέξη, αλλά ακριβή: «ομορφιές»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.