Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Κασσελάκης και Τάιλερ βάζουν πολύ δύσκολα στην κυβέρνηση…

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Κασσελάκης και Τάιλερ βάζουν πολύ δύσκολα στην κυβέρνηση...

Και τώρα... τρέχει η ΝΔ.

Η εποχή Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανατείλει εδώ και μερικές ημέρες, καθώς ο 35χρονος πολιτικός ήταν αυτός που επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου την δεύτερη Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία.

Από εκείνο το σημείο και μετά (μα και πριν, όταν κατέστη σαφές πως δε χάνει με τίποτα…) ακολούθησε χαμός, με τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από τον Stefanos και τις πρώτες δημοσκοπήσεις να βγαίνουν δειλά-δειλά στην επιφάνεια. 

Και μπορεί να είναι σαφές πως η Νέα Δημοκρατία- παρά τα όσα ανείπωτα έχουν συμβεί από το καλοκαίρι και μετά- παραμένει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, όμως ο δρόμος για την κυβέρνηση μόνο βατός δεν είναι από εδώ και πέρα και το πρώτο μεγάλο «αγκάθι» της μετά-Τσίπρα περιόδου είναι γεγονός.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει στην Βουλή τον γάμο των ομόφυλων (όπως και την τεκνοθεσία από αυτά τα ζευγάρια), που- όπως είναι αναμενόμενο λόγω της εκλογής Κασσελάκη και της προβολής που έχει πάρει και ο σύντροφός του, ο Τάιλερ- γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο.

Ωστόσο απολύτως αναμενόμενα, μιας και μιλάμε για ένα κόμμα της δεξιάς, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αρκετά στελέχη να έχουν τονίσει σε κάθε τόνο και με κάθε ύφος πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ.

Μένει να φανεί το τι ακριβώς θα συμβεί το προσεχές διάστημα, αφού από τη μία ο πρωθυπουργός θέλει να μην είναι ανακόλουθος των προεκλογικών του δηλώσεων, αφετέρου συναντά εσωκομματικές αντιδράσεις.

Όπως και να ‘χει, με το ημερολόγιο να δείχνει 2023 είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε ακόμα για των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το αν πρέπει να «περάσει» ή όχι. Δεν βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.