Μετά την τεράστια νίκη του: Το μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι οι Συριζαίοι με τον Κασσελάκη

Μετά την τεράστια νίκη του: Το μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι οι Συριζαίοι με τον Κασσελάκη

Και δε θα έπρεπε.

Ήταν κάτι που είχε διαφανεί από την πρώτη Κυριακή, αλλά και από το γενικότερο «ρεύμα» που υπήρχε έξω στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Άλλωστε, όπως είχαμε τονίσει πολλές φορές, οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούσαν δεδομένη την επικράτησή του μετά τα όσα είχε «βγάλει» η κάλπη πριν από μία εβδομάδα.

Όπερ και εγένετο: ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε με σχετική άνεση στης Έφης Αχτσιόγλου και διαδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι λογικό, επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάτι τέτοιο είναι το σύνηθες όταν εκλέγεται νέος αρχηγός. Μια ματιά στο τι συνέβη σχετικά πρόσφατα στο ΠΑΣΟΚ- όταν και η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε άλλη δυναμική στο Κίνημα- αρκεί για να καταλάβει κανείς του λόγου το αληθές.

Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι την σχεδόν… βέβαιη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη επί του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές (που είναι σε 4 χρόνια!) υπάρχει σημαντική απόσταση. Οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας φαίνονται ελαφρώς «ζαλισμένοι» από την νίκη του 35χρονου πολιτικού και θεωρούν  πως τα ψωμιά της Νέας Δημοκρατίας είναι μετρημένα και ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πέσει.

Για να επανέλθουμε, ωστόσο, στην πολιτική πραγματικότητα, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριβή από την ΝΔ της τάξης των 23 μονάδων. Μια τόσο μεγάλη διαφορά μόνο εύκολο δεν είναι να καλυφθεί, παρά το γεγονός πως, πράγματι, ο Κασσελάκης φέρνει νέα πνοή στο κόμμα του και είναι ένας άφθαρτος πρόεδρους που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα σταθεί στο πλευρό του. Κι αυτή είναι μια κίνηση που θα μετρήσει πολύ.

Πάρα πολύ…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.