Γιατί έτσι φεύγουν οι αρχηγοί: Μεγάλη κίνηση Τσίπρα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί έτσι φεύγουν οι αρχηγοί: Μεγάλη κίνηση Τσίπρα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Έπρεπε να γίνει και θα γίνει.

Τέλος εποχής και, παράλληλα, η αρχή μίας καινούργιας- καλής ή κακής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα το δείξει ο χρόνος και το απώτερο μέλλον.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως από σήμερα το βράδυ- όταν και θα έχει αναδειχτεί ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης είτε η Έφη Αχτσιόγλου– πέφτει αυλαία στην «περίοδο Τσίπρα», η οποία σημάδεψε τόσο την Αριστερά όσο και ολόκληρη τη χώρα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο για 4,5 χρόνια.

Το ζητούμενο είναι το τι θα συμβεί μετά την εκλογή του νέου προέδρου, καθώς οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα και η «Ομπρέλα» επιτέθηκε με μένος στον Κασσελάκη, με τον 35χρονο πολιτικό να σηκώνει… ελαφρώς το γάντι. 

Οι συζητήσεις, σε φιλολογικό για την ώρα επίπεδο, περί πιθανής διάσπασης δίνουν και παίρνουν και, προφανώς, δεν είναι αβάσιμες- ιδίως αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Γιατί φαντάζει δύσκολο, για παράδειγμα, να είναι κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με τον κ. Φίλη, ο οποίος είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο τα ακόλουθα:

Κι εδώ έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας, με το ειδικό βάρος του πρώην πρωθυπουργού και του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ: σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο (σταθερά ουδέτερος καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών) λίαν συντόμως πρώην ηγέτης του κόμματος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των… σκήπτρων θα τονίσει πόσο σημαντική είναι η ενότητα και ότι δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να κρατήσει με κάθε τρόπο ενωμένο το κόμμα, καθώς γνωρίζει και ο ίδιος πως αν θέλει να έχει μία (μακρινή,  έστω) ευκαιρία να γίνει εκ νέου κυβέρνηση και να επικρατήσει της κραταιάς Νέας Δημοκρατίας, τότε πρέπει να θαφτεί το τσεκούρι του άτυπου πολέμου.

Το αν θα γίνει, βέβαια, είναι άλλη συζήτηση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.