Αν του ‘χε απαντήσει τον Ιούλιο, τώρα θα ήταν πρόεδρος: Το μήνυμα του Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου που… έφαγε άκυρο (Pic)

Αν του 'χε απαντήσει τον Ιούλιο, τώρα θα ήταν πρόεδρος: Το μήνυμα του Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου που... έφαγε άκυρο (Pic)

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλά.

Καμία και σήμερα: ο πολυσυζητημένος δεύτερος γύρος της εσωκκοματικής «κόντρας» (ή και εκτός εισαγωγικών, μιας και λίγο θέλει πια για να βγούνε μαχαίρια…) ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου βρίσκεται προ των πυλών, με τους δύο «μονομάχους» να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Το μεγάλο φαβορί παραμένει, φυσικά, ο 35χρονος πολιτικός, με την πρώην υπουργό εργασίας να μην είναι, ωστόσο, χαμένη από χέρι, έστω κι αν είναι το σαφές αουτσάιντερ.

Τα πράγματα, ωστόσο, θα μπορούσαν να είναι πάρα πολύ διαφορετικά και η Έφη Αχτσιόγλου ενδεχομένως να είχε κερδίσει ήδη από την πρώτη Κυριακή, αν δεν είχε «επιλέξει» ν’ αγνοήσει ένα e-mail του συνυποψήφιού της από τον Ιούλιο- τότε, δηλαδή, που ο Κασσελάκης όχι απλά δεν είχε ανακοινώσει πως θα «κατέβει» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπήρχε πουθενά στο κάδρο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κασσελάκης, απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου πριν από δύο ολόκληρους μήνες, στέλνοντάς της προτάσεις για να τις βάλει, αν ήθελε, στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Εκείνη όμως δεν του απάντησε ποτέ- και, όπως αποδεικνύεται, κακώς, μιας και αν το είχε κάνει ενδεχομένως να υπήρχε μια είδους συνεργασία με τον 35χρονο και να μην ήταν δύο διαφορετικές υποψηφιότητες αλλά να συνεργάζονταν.

Ποιες ήταν όμως οι προτάσεις του Κασσελάκη στ’ αγγλικά (ζητώντας συγγνώμη που το έκανε αυτό σε άλλη γλώσσα από την ελληνική) στο… διαβόητο e-mail; Οι ακόλουθες:  

-Φορολογική ελάφρυνση για εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρεία που δημιουργούν προγράμματα stock option για τους εργαζομένους και επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται εκτός Αττικής.

-Δραστικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: υποχρεωτικά έκδοση απόφασης εντός τριετίας για εμπορικές διαφορές, δυνατότητα δικηγορικής εκπροσώπησης εξ αποστάσεως, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος να φτάσουν στο δικαστήριο εντός τριετίας, κάλυψη των κενών θέσεων στη Δικαιοσύνη.

-Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με διαχωρισμό από το κοινοβούλιο ή απαίτηση για πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

-Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών και υπουργών. Όχι μόνο το υπόλοιπο, αλλά τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις κ.τλ.

-Τερματισμό των κομματικών διορισμών στα νοσοκομεία και εφαρμογή ενός συστήματος “διαρχίας” μεταξύ εκλεγμένου από το προσωπικό και ειδικευμένου στελέχους διοίκησης εκτός νοσοκομείου.

Δείτε παρακάτω και τη χαρακτηριστική φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο ίδιος ο Κασσελάκης: 

Αν του 'χε απαντήσει τον Ιούλιο, τώρα θα ήταν πρόεδρος: Το μήνυμα του Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου που... έφαγε άκυρο (Pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.