Τραγωδία στη Λιβύη: Το σενάριο της έκρηξης που αλλάζει όλα τα δεδομένα

Τραγωδία στη Λιβύη: Το σενάριο της έκρηξης που αλλάζει όλα τα δεδομένα

Νέα στοιχεία στο φως...

Μία πρωτοφανής τραγωδία έβαλε χώρα στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης, εκεί όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε σταλεί βρήκαν τραγικό θάνατο. Παρά το γεγονός πως υπήρξε σύγχυση στην αρχή, εν τέλει δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πως ταυτοποιήθηκαν οι σωροί 5 Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους, ενώ 14 ήταν στο σύνολό τους οι τραυματίες.

Εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η στάση του ΓΕΕΘΑ επί του θέματος, καθώς για πάρα πολλές ώρες έκανε λόγο περί σύγκρουσης και τυχαίου αυτοκινητιστικού ατυχήματος, με τρεις ελαφρά τραυματίες των οποίων η ζωή δεν κινδυνεύει. Μάλιστα, ακόμα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής  (17/8), όταν δηλαδή είχε καταστεί σαφές από τα όσα μετέφεραν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πως είχαμε νεκρούς, το ΓΕΕΘΑ επέμενε στην στάση του.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως οι επίσημοι φορείς δεν άλλαξαν καθόλου στάση και επιμένουν πως πρόκειται για αυτοκινητιστικό δυστύχημα (όταν, φυσικά, με χαρακτηριστική καθυστέρηση παραδέχτηκαν πως υπάρχουν πράγματι νεκροί), όμως φαίνεται πως ούτε αυτό ισχύει.

Γιατί το λέμε;

Γιατί σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ieidiseis.gr οι επιβαίνοντες στο μοιραίο πούλμαν που μετέφερε τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής που είχαν μεταβεί στη Λιβύη για να παράσχουν βοήθεια, τονίζουν πως «Δεν ήταν σύγκρουση, ήταν έκρηξη». Αυτό αναφέρουν ανώνυμες πηγές, προερχόμενες από το συγγενικό περιβάλλον στρατιωτικών επιβαινόντων στο πούλμαν και οι οποίοι είχαν την τύχη να διασωθούν.

Μένει να φανεί το ποια είναι η αλήθεια και αν ήταν τελικά σύγκρουση ή έκρηξη, μιας και η κατάσταση έχει περιπλακεί και η αλήθεια πρέπει να έρθει στο φως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.