Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα...

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσγειώθηκε περίπου σαν φωτοβολίδα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, όμως όπως απέδειξε η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τέτοια δεν είναι, καθώς ήταν αυτό που «επικράτησε» με 9 ολόκληρες μονάδες διαφορά της Έφης Αχτσιόγλου, που ήταν και το μεγάλο φαβορί.

Ως γνωστόν οι δυο τους είναι αυτοί που θα αναμετρηθούν εκ νέου την προσεχή Κυριακή, καθώς οι Τσακαλώτος, Παππάς και Τζουμάκας… αποκλείστηκαν, λαμβάνοντας πολύ χαμηλότερα ποσοστά (8,93-8,6-1,3 αντίστοιχα).

Το ζητούμενο εν όψει των καθοριστικών δεύτερων εκλογών, φυσικά, είναι το ποιος από τους τρεις προαναφερθέντες θα στηρίξει ποιον ή ποια, προκειμένου να καθοριστεί το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στον προεδρικό θώκο του κόμματος.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως οι συσχετισμοί μπορούν ν’ αλλάξουν από μέρα σε μέρα, είναι προφανές πως στην παρούσα φάση ο Κασελάκης φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί και η Αχτσιόγλου ως το υπολογίσιμο αουτσάιντερ.

Εκείνο που μοιάζει βέβαιο κι αδιαπραγμάτευτο, πάντως, είναι πως σε περίπτωση νίκης ο Κασελάκης θα προβεί σε γενναίο «ξεκαθάρισμα». Αν συνεχίσουν οι φωνές  από κάποιους εντός του κόμματος  και δεν σταματήσει η προσπάθεια υπονόμευσής του (ρίξτε μια ματιά στις δηλώσεις που έκαναν Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψήφων και θα καταλάβετε…), τότε αυτομάτως θα διαγραφούν και ο ίδιος θα προχωρήσει χωρίς αυτούς στην νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, δεν πρέπει αν ξεχνάμε πως φαντάζει δεδομένο πως αρκετοί θα προτιμήσουν να φύγουν από μόνοι τους (επιχειρώντας μία άτυπη διάσπαση) από το κόμμα αν πράγματι εκλεγεί πρόεδρος ο Κασσελάκης, οπότε θ’ απαλλάξουν τον πιθανό νέο ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη δύσκολη αυτή δουλειά.

Όπως και να ΄χει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί στην επόμενη μέρα χωρίς τις «σκιές» που αντιμετώπιζε ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο κομμάτι της θητείας του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Δίκασε» ο Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη Κασσελάκη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.