Ανατροπή στον β’ γύρο: Τι δείχνει για Κασσελάκη – Αχτσιόγλου η δημοσκόπηση που έπεσε μέσα στο αποτέλεσμα του α’ γύρου

Ανατροπή στον β’ γύρο: Τι δείχνει για Κασσελάκη - Αχτσιόγλου η δημοσκόπηση που έπεσε μέσα στο αποτέλεσμα του α’ γύρου

Το απόλυτο ντέρμπι!

Σε δεύτερο γύρο πάει η ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες να έχουν βγάλει σίγουρο νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη με ποσοστό περίπου 45%.


Δεύτερη με διαφορά εννέα μονάδες είναι η Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 36%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά κάτω του 10%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Στέφανος Κασσελάκης: 45,47%
  • Έφη Αχτσιόγλου: 36,21%
  • Νίκος Παππάς: 8,54%
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,4%
  • Στέφανος Τζουμάκας: 1,28%

Πάντως αφού οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάνε σε δεύτερο γύρο μένει να ξεκαθαρίσει το ποιον θα στηρίξουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο;

Σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει η Metron Analysis, είχε παρουσιαστεί και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών με Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη ως υποψηφίους. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί πριν τον πρώτο γύρο και ήταν η μόνη που είχε «πέσει μέσα» στο προβάδισμα 9 μονάδων του Κασσελάκη.

Για τον β’ γύρο, στη δημοσκόπηση προέκυπτε πως τα ποσοστά μετατοπίζονται ανάλογα με το εσωκομματικό δυναμικό που θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, σε έναν ενδεχόμενο γύρο το 52% θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου έναντι 26% που θα προτιμούσε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου θα προτιμούσε στο δεύτερο γύρο το 52% και το 39% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις απαντήσεις όσων δηλώνουν ότι σίγουρα ή πιθανόν να συμμετάσχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, εμφανίζεται οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.