Ζητά από εγκλωβισμένους να πληρώσουν πρόστιμο – Η δήλωση για την Αττική Οδό που προκάλεσε οργή

Ζητά από εγκλωβισμένους να πληρώσουν πρόστιμο - Η δήλωση για την Αττική Οδό που προκάλεσε οργή

Οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό προκάλεσαν οργή. 

Οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό προκάλεσαν οργή.

Ο Στέφανος Μάνος τοποθετήθηκε για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χαρακτηρίζοντας υστερίες τις καταγγελίες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών για ατελείωτες ώρες στην Αττική Οδό, ενώ επεσήμανε ότι η ιδιωτική επιχείρηση δεν ευθύνεται σε κάτι. Μάλιστα ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στο ότι δίπλωσαν οι νταλίκες, οι οποίες κατά τη δική του πάντα εκτίμηση σημαίνει ότι είχαν… φθαρμένα λάστιχα. Το ίδιο ισχύει και για πολλά αυτοκίνητα υποστηρίζει ο κ. Μάνος ο οποίος ως γνώστης της κατάστασης εκτιμά ότι και οι οδηγοί δεν αλλάζουν λάστιχα για να κάνουν οικονομία.

Αυτοί οι οδηγοί λέει ο κ. Μάνος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, πρέπει να δώσουν αποζημίωση αντί να πάρουν. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε πολύ γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων, δηλαδή μιας ιδιωτικής εταιρίας, τάζοντας αποζημιώσεις.

Μάνος στη Μήδεια

Κι αν ο κ. Μάνος είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του που πάντα λίγο πολύ καταλήγουν στο ότι… φταίει ο άνθρωπος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις πέρυσι με την κακοκαιρία Μήδεια ο ίδιος όταν το σπίτι του στην Εκάλη είχε μείνει χωρίς ρεύμα είχε φανεί αρκετά εκνευρισμένος.

Ο ίδιος είχε αναρτήσει στο twitter τα εξής: «Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;».

Στη συνέχεια μάλιστα και ενώ το ρεύμα δεν ερχόταν ο κ. Μάνος κατεξοχήν θιασώτης των ιδιωτικοποιήσεων και της αγοράς εντόπισε πρόβλημα στην ΔΕΔΔΗΕ που παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικοποιημένη δεν ελέγχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί η ιδιωτικοποίηση», ανέφερε τότε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.