Φαινόμενο: Τι λέει ο Τσίπρας για τον Κασσελάκη…

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πρώτη Κυριακή, μπορεί να ξεχώρισε τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, δεν έδωσε όμως σε κανέναν το απαραίτητο ποσοστό για να χρισθεί από τώρα ως ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Κουμουνδούρου, και με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψήφων:

  • Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 36,21%
  • Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 45,04%
  • Ο Νίκος Παππάς έλαβε 8,7%
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας έλαβε 1,29%
  • Ο Ευκλείδης Τσάκαλωτος έλαβε 8,77%

Αξίζει να σημειωθεί πως από το εξωτερικό, ψήφισαν 1.211 πολίτες, από περισσότερες από 20 χώρες.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας «επανεμφανίστηκε» την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών μετά από καιρό… εξαφάνισης. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της Πλάκας και δήλωσε ότι: «σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη που προσέρχονται μαζικά το δικό τους “παρών” μαζί με το δικό μου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα για το ποιον υποψήφιο επέλεξε και ο ίδιος έδωσε μία… διπλωματική απάντηση: «ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ».


Μετά την παραίτησή του, ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε μία σειρά εξελίξεων στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Νίκο Παππά να διεκδικούν την προεδρία.

Πολλά γράφτηκαν για το ποιον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή του αλλά δεν προτίθεται να σχολιάσει, τουλάχιστον δημοσίως, τίποτα. Όσο για τις πληροφορίες ότι είχε δώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής σε συγκεκριμένο υποψήφιο δεν ισχύουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλό προφίλ αφού η… σφαγή στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται, κάτι που αποδείχτηκε τόσο από τις βολές υποψηφίων μετά το αποτέλεσμα, όσο και πριν τις κάλπες με σχόλια στα blogs και τα social media.


Κρατώντας αποστάσεις και αφήνοντας τα μέλη να αποφασίσουν, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται σοφότερος αρκετών στελεχών. Ωστόσο, είναι προβληματισμένος για το κλίμα τοξικότητας στο κόμμα από του οποίου παραιτήθηκε ξαφνικά από πρόεδρος. Ίσως κάτι ήξερε;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.