Τα λέγαμε, αλλά δεν άκουγε κανείς: Καταλάβατε τώρα τι γίνεται με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία; 

Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης: Γιατί η πλημμύρα στον θεσσαλικό κάμπο μας αφορά όλους 

Συναγερμός μετά τις πλημμύρες

Η εθνική καταστροφή που συντελέστηκε με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, δεν έχει τέλος καθώς οι ειδικοί κάνουν λόγο για υγειονομική «βόμβα», η οποία απειλεί τους κατοίκους.

Ο κίνδυνος στον θεσσαλικό κάμπο διογκώνεται μέρα με τη μέρα αφού τα νερά εξακολουθούν να λιμνάζουν, χιλιάδες ζώα είναι νεκρά και πόσιμο νερό δεν υπάρχει. Μάλιστα, τα νεκρά τρωκτικά στα νερά αυξάνουν τον κίνδυνο λεπτοσπείρωσης.

Μέσα στα λιμνάζοντα νερά, εκτός από τα κουφάρια ζώων είναι και χημικά, λιπάσματα και φυτοφάρμακα από αποθήκες που καταστράφηκαν.

Επίσης η μούχλα που υπάρχει στο χώμα πέρασε πλέον και στα σπίτια. Και σαν να μην φτάνει αυτό, όταν η μούχλα στεγνώνει κάνει σπόρους που είναι αερομεταφερόμενοι. Ο μύκητας ασπέργιλλος που είναι μεταδοτικός όταν υπάρχει μούχλα, συνδέεται με σοβαρές βλάβες στην υγεία.

Ξεφεύγει η κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την Ειρήνη Αγαπηδάκη, διαπιστώθηκε πως οι μολύνσεις στον θεσσαλικό κάμπο αυξάνονται. Όπως είπε, εκδηλώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα σαλμονέλας.


Συνολικά νοσηλεύονται 1.304 πολίτες, εκ των οποίων καταγράφηκαν 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επομένως, σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η κατάσταση που επικρατεί στον θεσσαλικό κάμπο καταδεικνύει πως οι κίνδυνοι για τους κατοίκους είναι μεγάλοι, αφού καθημερινά αυξάνονται οι μολύνσεις, κάτι που δεν φαίνεται να τελειώσει σύντομα.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.