Το μοιραίο λάθος που έφερε το τραγικό τέλος της Μικαέλα και του Φίλιπ – Εξαφανίστηκαν στα λασπόνερα του Πηλίου 

Το μοιραίο λάθος που έφερε το τραγικό τέλος της Μικαέλα και του Φίλιπ - Εξαφανίστηκαν στα λασπόνερα του Πηλίου 

Τραγικό τέλος, δύο εβδομάδες μετά τον γάμο

Επιβεβαιώνεται το πιο τραγικό σενάριο για την εξαφάνιση του ζευγαριού των Αυστριακών στο Πήλιο, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός γυναίκας που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου την Παρασκευή, φαίνεται πως ανήκει στη Μικαέλα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχει αποσταλεί DNA στην αρμόδια διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ και θα χρειαστούν 20 ημέρες για την ταυτοποίηση. Ωστόσο, πηγές της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνουν πως ανήκει στην άτυχη Αυστριακή.

Την Τετάρτη εντοπίστηκε η σορός άνδρα σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Μουρτιά, νότια του Πηλίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου. Στη σορό υπήρχε ένα τατουάζ το οποίο θεωρείται πως είναι το ίδιο με αυτό που είχε ο Φίλιπ.

Οι Αυστριακοί είχαν γνωριστεί πριν αρκετά χρόνια στο Πήλιο όπου έκαναν κάθε χρόνο διακοπές και παντρεύτηκαν δύο εβδομάδες πριν το τραγικό τους τέλος…


Η εξαφάνιση και το λάθος

Η Μικαέλα και ο Φίλιπ, αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένη Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου από το Πήλιο, όπου έκαναν διακοπές.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6 το πρωί της περασμένης Τρίτης επέστρεψαν στο δωμάτιό τους. Οσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε.

Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Οταν γύρω στη 1 το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. Ηταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν ξανά. Ο Φριτζ, συνταξιούχος γυμναστής, χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού.

«Το φοβάμαι αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει να φύγουμε», είπε ο Φριτζ. Του έδειξε με το χέρι του τη διαδρομή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πίσω από τα μικρά σπιτάκια, παράλληλα με το ρέμα της Ξυνόβρυσης, προς ένα λόφο.

«Ισως πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε γρήγορα εάν χρειαστεί. Ξεκινήστε εσείς και εάν είναι θα ακολουθήσουμε», θυμάται πως του είπαν. Αν η Μικαέλα και ο Φίλιπ είχαν φύγει μαζί με τον Φριτζ σήμερα θα ήταν ζωντανοί. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επιβράδυναν την αποχώρησή τους με αποτέλεσμα να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά.

Γύρω στις 5 το απόγευμα διέσχισε το κτήμα και ο Θανάσης Σαμαράς. Είδε πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού ήταν ακόμη εκεί, αλλά ξέροντας πως ο Φριτζ είχε φύγει, θεώρησε πως το ζευγάρι είχε φύγει επίσης. Οταν λίγο αργότερα συνάντησε τον Φριτζ και του είπε τι είχε συμβεί, ο Σαμαράς επέστρεψε στο κτήμα για να βρει το ζευγάρι.

Αυτό που αντίκρισε ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί είχε κυριολεκτικά σηκώσει και παρασύρει από τα θεμέλια δύο από τα μικρά σπιτάκια. Το ένα, αυτό στο οποίο είχαν μεταφερθεί νωρίτερα η Μικαέλα και ο Φίλιπ. Το κτίσμα είχε γίνει κομμάτια.

Ανέβηκε τρέχοντας στον λόφο και όταν κατάφερε να πιάσει γραμμή στην Πυροσβεστική, τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Το μόνο που όλοι εύχονταν ήταν το ζευγάρι να έχει προλάβει να βγει από το σπίτι πριν από την κατάρρευσή του.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.