Η «Daniel» ήταν μόνο η αρχή: Πότε θα χτυπήσει το νέο, επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Δυσμενείς προβλέψεις... 

Η κακοκαιρία Daniel άφησε «πληγωμένη» τη Θεσσαλία με 750.000 στρέμματα πλημμυρισμένα και κατοίκους χωριών να μετρούν τις απώλειες στις περιουσίες τους.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη κακοκαιρία δεν φαίνεται πως θα είναι η μόνη αφού προβλέπονται και άλλες μέσα στο φθινόπωρο οι οποίες θα είναι σφοδρές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά.

Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλαδες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.

Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!».

Όσον αφορά τον καιρό τις επόμενες ημέρες, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει: «Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.